Apple TV 4 – iata ce noutati a pregatit Apple

Apple TV ce aduce nouApple TV 4 va fi prezentat in 9 septembrie de catre compania Apple impreuna cu iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar astazi aflam noi informatii in legatura cu ceea ce va aduce nou produsul pregatit de catre cei din Cupertino.

Multumita unor surse din interiorul companiei Apple aflam ca Apple TV 4 are numele de cod J34 in cadrul Apple, dar si ca produsul ruleaza o versiune a iOS 9 modificata special pentru a functiona pe ecranul unui televizor, astfel ca vom avea parte de multe functii noi.

Design

Una dintre principalele schimbari ale Apple TV 4 este design-ul, compania americana gandindu-se intr-un final ca este nevoie de un look diferit pentru produs, cel actual ramanand neschimbat in ultimii 5 ani de disponibilitate a Apple TV in magazinele celor de la Apple.

Conform surselor din Cupertino, Apple TV 4 are un design foarte apropiat de cel al actualelor modele, doar ca este mai subtire si usor mai lat, carcasa urmand a ramane din plastic pentru a nu afecta conectivitatea necesara pentru functionarea sa.

Telecomanda noua

Una dintre principalele noutati ale Apple TV 4 este telecomanda, compania Apple pregatind una complet noua care are dimensiuni mai mari decat cea actuala, ea permitandu-ne utilizatorilor sa controleze produsul folosind atingeri, aceasta functionalitate fiind confirmata si de OS X.

Nu se stie daca Force Touch este implementat in telecomanda, insa Apple TV 4 poate fi controlat cu apasari sau gesturi, telecomanda avand tehnologiile Bluetooth si infrarosu incorporate, astfel ca ea ar putea fi compatibila si cu vechile modele ale Apple TV-urilor.

Separat de toate acestea, noua telecomanda ar avea integrat si un microfon care ar putea permite control vocal, iar acest lucru nu este greu de crezut avand in vedere evolutia serviciilor celor de la Apple.

Siri

Daca telecomanda are integrat un microfon si probabil un difuzor, atunci e normal sa existe si suport pentru Siri din moment ce vorbim despre iOS 9 in Apple TV 4, asa ca utilizatorii ar putea cauta continut, cumpara sau inchiria continut, ori rula continut folosind doar comenzi vocale.

Interfata de utilizator

Apple TV 4 iOS 9 concept

Pentru ca iOS 9 va rula pe Apple TV 4, Apple a creat si o interfata de utilizator noua, ea semanand atat cu cea a iOS, cat si cu cea a actualelor Apple TV-uri, iar imaginea de mai sus ar putea reprezenta cat se poate de bine ceea ce vom vedea din aceasta toamna de la Apple.

Avand in vedere ca actualizarea este atat de importanta, se pare ca aceasta versiune a iOS 9 functioneaza inclusiv pe Apple TV-urile actuale, asa ca utilizatorii lor ar putea-o incerca in propriile produse.

Proactive

In iOS 9 compania Apple a implementat un sistem numit Proactive care imbunatateste cautarile in interiorul iDevice-urilor, dar aparent si a noului Apple TV 4, utilizatorii beneficiind de posibilitatea de a cauta totul mai usor, in timp ce primesc sugestii pentru a descarca continut nou.

In momentul de fata utilizatorii nu pot primi rezultate din toate magazinele Apple cand efectueaza cautari, insa Proactive pentru Apple TV 4 va rezolva aceasta problema, impreuna cu multe altele.

App Store

V-am spus deja de ceva vreme ca Apple TV 4 va avea un App Store dedicat cu aplicatii si un SDK, astfel ca dezvoltatorii vor putea crea aplicatii pentru acest produs asa cum creeaza aplicatii pentru iPhone, iPad, iPod Touch sau Mac si ne vor putea oferi multe functii noi.

Apple a creat cel mai probabil in App Store dedicat in care aceste aplicatii vor fi gazduite, utilizatorii putandu-le descarca de acolo, iar pritnre ele s-ar putea numara si jocurile despre care tot auzim ca Apple ar urma sa ne permita sa le rulam pe viitorul sau produs.

Componente mai bune

In final avem de la compania Apple si o serie de componente noi pentru Apple TV 4, cei din Cupertino intentionand sa ofere chip-ul A8 al iPhone 6S pentru a imbunatati redarea de continut 1080p disponibil in magazinele sale, experienta actuala nefiind chiar atat de grozava.

Mai mult decat atat, compania Apple intentioneaza sa ofere cel putin 1 GB RAM si minim 32 GB spatiu de stocare, asa ca vorbim despre un upgrade serios care va imbunatati fara discutie expreienta de vizualizare de continut, dar si de rulare a aplicatiilor.

Pret si lansare

Avand in vedere ca actualul model al Apple TV este vandut cu 69 de dolari, se preconizeaza ca Apple TV 4 va costa 99 de dolari si ar putea fi lansat in 9 septembrie sau zilele anterioare.