Bateria iPhone 6S va fi mai mica, ce se intampla cu autonomia ?

baterie iPhone 6S featBateria iPhone 6S va avea o capacitate mai mica decat cea inclusa in iPhone 6, iar acelasi lucru este valabil in cazul iPhone 6S Plus fata de iPhone 6 Plus, multiple zvonuri anuntand aceasta schimbare radicala facuta de catre compania americana.

In baza unor informatii facute publice ieri, iPhone 6S va avea o baterie de 1715 mAh, cu aproape 100 mAh mai mica decat cea de 1810 mAh a iPhone 6, in timp ce iPhone 6S Plus va avea o baterie de 2750 mAh, cu 160 mAh mai mica decat cea de 2910 mAh a iPhone 6 Plus.

Diferenta dintre capacitatea bateriilor celor doua terminale este de aproximativ 7% in ambele cazuri, deci teoretic autonomia bateriei ar trebui sa fie cu 7% mai slaba decat in iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, insa in realitate acest lucru nu se va intampla si mai jos va explic de ce.

Noul chip A9 inclus in iPhone 6S si iPhone 6S Plus este produs folosind un proces de fabricatie de 14nm si consuma mult mai putina energie decat chip-ul A8, astfel ca Apple a putut sa micsoreze capacitatea bateriilor terminalelor pentru a nu creste grosimea cu mai mult de 0.2mm.

In aceasta situatie, iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu vor oferi o autonomie mai buna decat iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, iar daca un spor va exista, el va fi marginal din cauza faptului ca bateriile au o capacitate mai mica decat cea  pe care multi o asteptau.

Aceasta este o premiera pentru compania Apple si asta deoarece la fiecare actualizare a unui iPhone cei din Cupertino cresteau simtitor capacitatea bateriilor noi, astfel ca multi s-ar fi asteptat ca iPhone 6S sa aiba o baterie de macar 1900 mAh, in timp ce iPhone 6S ar fi trebuit sa aiba o baterie de macar 3000 mAh.

Compania Apple este de alta parere si are cu totul alte planuri, ele fiind probabil influentate si de cosutrile de productie, astfel ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu vor avea o autonomie sesizabil mai buna decat cea a iPhone 6 si iPhone 6 Plus.