Apple dezvolta un Mac cu autonomie de pana la cateva saptamani

Apple celula energetica MacApple dezvolta in momentul de fata un Mac care ar putea functiona pentru o perioada de pana la cateva saptamani fara a ramane fara energie, iar vestea aceasta cu siguranta va aduce fericire pentru multi fani ai celor din Cupertino.

Apple a gandit un sistem cu celule energetice care ar oferi Mac-urilor curentul electric necesar pentru a functiona minim cateva zile si maxim cateva saptamani fara a ramane fara energia necesara pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de ceea ce ofera ele.

Aceste celule energetice vor trebui inlocuite de catre utilizatori pentru a putea continua sa foloseasca Mac-urile, insa pretul lor ar trebui sa fie suficient de mic pentru a nu determina compania americana sa renunte la ideea de a ne oferi laptop-uri cu autonomie de cateva zile in locul celor catorva ore actuale.

Celula energetica gandita de catre compania Apple poate fi compusa dintr-o multitudine de combinatii de elemente chimice pe care le aveti listate mai jos, inclusiv hidrogen, deci va puteti imagina ca ar putea fi nevoie inclusiv de porturi pentru eliminarea eventualilor aburi rezultati din producerea de curent.

The fuel source comprises at least one of: sodium borohydride and water; sodium silicate and water; lithium hydride and water; magnesium hydride and water; lithium borohydride and water; lithium aluminum hydride and water; aluminum hydride; an amine borane complex; a hydrocarbon; lithium aluminum hydride; magnesium borohydride; a magnesium borohydride-amine complex; compressed hydrogen gas; and liquid hydrogen.

Ideea celor de la Apple este deja pusa in practica de catre anumite companii care au produs baterii externe care functioneaza cu ajutorul unor celule energetice cu hidrogen, ele trebuind inlocuite la diverse perioade de timp pentru a oferi in continuare energie electrica.

Practic principala problema a unui asemenea sistem este inlocuirea celulelor energetice si pretul cerut pentru ele, asa ca ramane de vazut cum va gandi Apple totul.

1 COMENTARIU