Cine are nevoie de un stylus ?

apple pencilAceasta a fost intrebarea pe care o punea Steve Jobs in 2007 cand era primul CEO important care spunea ca stylus-urile pentru smartphone-uri sunt o prostie, afirmatia ramanand cat se poate de adevarata in momentul de fata desi diagonala ecranelor a crescut substantial.

Ieri Apple a prezentat iPad Pro si Apple Pencil, stylus-ul sau creat special pentru tableta cu ecran de 12.9 inch, iar unii au inceput sa ironizeze ceea ce spunea Steve Jobs in anul 2007 si ceea ce face Apple in 2015 cu tableta sa supradimensionata.

Lasand la o parte faptul ca tehnologia a evoluat intr-un ritm alert in 8 ani de zile, cei care fac o asemenea ironie nu iau foarte serios in calcul faptul ca Steve Jobs vorbea despre smartphone-uri cu ecrane de 3.5 inch sau mai mici si acum vorbim de o tableta cu ecrand e 12.9 inch.

Pentru cei care nu pot face un calcul scurt, vorbim despre o diferenta de 9.4 inch intre dimensiunile ecranelor celor doua tipuri de dispozitive, iar un stylus pe o tableta cu ecran atat de mare este perfect nu doar pentru a controla elemente de interfata din anumite margini, ci si pentru desenat sau scris.

Da, este stupid sa te chinui cu un stylus pe un ecran de 3.x, 4.x sau 5.x inch, insa pe un ecran de 12.9 inch un stylus poate fi o necesitate, nu doar un accesoriu impus de producator, iar aici se face diferenta dintre ce spunea Steve Jobs in 2007 si ce avem acum.

Apple Pencil pentru iPhone 6S sau iPhone 6S Plus ar fi fost stupid si ironia ar fi fost meritata, insa cand vine vorba de iPad Pro vorbim de lucruri diferite.