iPhone 6S si compatibilitatea 4G Digi Mobil

iPhone 6S 4G Digi MobilV-am spus astazi ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt compatibile cu retelele 4G din Romania, insa in discutie ramane acum compatibilitatea dintre aceste terminale si reteaua 4G a celor de la Digi Mobil, ea urmand a fi lansata luna aceasta.

Desi iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt compatibile cu multe frecvente 4G LTE din lumea intreaga, nu acelasi lucru poate fi spus si despre frecventa TDD de 2600 MHz pe care va fi construita reteaua 4G Digi Mobil, aceasta nefiind listata printre lista de frecvente compatibile.

In cazul iPhone 6 si iPhone 6 Plus compania Apple scrie clar ca frecventa TDD de 2600 MHz a retelei Digi Mobil este compatibila cu terminalele, insa in cazul iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu regasim o mentiune similara, de fapt toate retelele TDD fiind eliminate.

As vrea sa va pot spune ca Apple nu mentioneaza retelele TDD deoarece compatibilitatea cu frecventa de 2600 MHz o include automat, insa din pacate v-as minti pentru ca fara o specificare clara a compatibilitatii nimeni nu va poate garanta ca ea exista.

Din pacate, in lipsa unei actualizari a listei, exista o foarte mare posibilitate ca suportul pentru reteaua 4G Digi Mobil sa nu fie disponibil in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, asa ca terminalele ar putea fi nefunctionale in aceasta retea, insa fara a testa nu puteti sti.

Pana una alta, daca doreati sa cumparati un iPhone 6S sau iPhone 6S Plus si sa il folositi in reteaua 4G Digi Mobil, va recomand sa nu va grabiti deoarece s-ar putea sa realizati ca nu veti putea folosi decat reteaua lor 3G pana in momentul lansarii iPhone 7.

Articolul precedentiPhone 6S – compatibilitate 4G in Romania
Articolul următorAplicatii gratuite pentru iPhone, iPad si iPod Touch – 14.09.2015
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.