Digi Mobil 4G – ce iPhone si iPad sunt compatibile ?

Digi Mobil 4GDigi Mobil 4G va fi lansat in septembrie de catre compania RCS & RDS, operatorul pregatind lansarea propriei retele 4G de internet mobil, ea urmand a fi initial disponibila in 12 orase de luna viitoare, disponibilitatea urmand a fi extinsa la 25 de orase pana la sfarsitul anului.

Anuntul privind lansarea retelei Digi Mobil 4G a luat prin surprindere foarte multa lume si este de bun augur, insa vine cu o mica mentiune, mai exact faptul ca reteaua 4G a RCS & RDS va functiona doar in frecventa de 2600 MHz(TD 2600 MHz), mai exact pe banda 38 care nu este suportata de chiar orice smartphone sau tableta.

UPDATE: iPhone 6S este compatibil cu Digi Mobil 4G.

In aceasta idee, multi au inceput deja sa se intrebe ce iPhone sau iPad sunt compatibile cu viitoarea retea Digi Mobil 4G, iar raspunsul la aceasta intrebare il gasim intr-o pagina speciala a website-ului Apple, acolo compania americana listand retelele 4G LTE suportate de diversele terminale.

Compatibilitate Digi Mobil 4G pentru iPhone si iPad

Conform companiei Apple, cu reteaua Digi Mobil 4G vor fi compatibile urmatoarele terminale iPhone :

  • iPhone 6 model A1586(vandut si in Romania), A1589;
  • iPhone 6 Plus model A1524(vandut si in Romania), A1593;
  • iPhone 5S model A1530, A1518 – ambele vandute doar in Asia;
  • iPhone 5C model 1516, A1529 – ambele vandute doar in Asia.

In cazul tabletelor iPad, urmatoarele modele sunt compatibile cu reteaua Digi Mobil 4G :

  • iPad Air 2 model A1567(vandut si in Romania);
  • iPad Air model A1476(vandut si in Romania);
  • iPad Mini 2 model A1491(vandut si in Romania);
  • iPad Mini 3 model A1601(vandut si in Romania).

Separat de aceste modele ale iPhone si iPad, niciunul nu este listat ca fiind compatibil cu frecventa 2600 MHz TD a Digi Mobil 4G, astfel ca daca aveti un alt model al iDevice-urilor mentionate, sau un terminal mai vechi, nu veti putea accesa noua retea.

Dupa cum puteti observa, trei modele ale iPhone vandute in ultimii 2 ani si patru modele ale iPad vandute in ultimii 2 ani sunt compatibile cu viitoarea retea Digi Mobil 4G.

Pentru a afla ce model de iPhone sau iPad detineti puteti verifica marcajele din partea inferioara a carcasei dispozitivelor, codul fiind inscriptionat acolo.