Daimler nu vrea sa devina Foxconn-ul Apple

Daimler Logo

Daimler este unul dintre cele mai mari grupuri producatoare de automobile, iar CEO-ul companiei a afirmat in cadrul Frankfurt Motor Show ca nu doreste sa devina un Foxconn pentru Apple.

Afirmatia a fost facuta dupa ce timp de luni si luni de zile s-a tot zvonit ca diversi producatori de automobile ar putea incheia parteneriate cu Apple pentru a fabrica masini electrice si autonome, Apple dorind sa licentieze de la ei tehnologii si sa le cumpere piesele.

In realitate producatorii doresc sa fie parteneri “cu drepturi depline” in initiativele de acest gen si nu doar furnizori de materiale si tehnologie pentru cei de la Apple, CEO-ul Daimler reiterand doar ceea ce afirmase deja cu foarte multe luni de zile in urma.

Afirmatia facuta de catre CEO-ul Daimler este identica cu cea a fostului si a actualului CEO al grupului BMW, niciunul dintre cei doi producatori neavand intentia de a deveni doar un furnizor de tehnologii si piese pentru viitoarea masina Apple, ambii dorind mai mult.

“What is important for us is that the brain of the car, the operating system, is not iOS or Android or someone else but it’s our brain,” Dieter Zetsche, the chief executive of Daimler, the maker of Mercedes vehicles, told reporters at the car show. IOS is Apple’s operating system for mobile devices. “We do not plan to become the Foxconn of Apple,” Mr. Zetsche said, referring to the Chinese company that manufactures iPhones.

Majoritatea presedintilor de companii prezenti la Frankfurt Motor Show au fost intrebati de posibile colaborari cu Apple sau Google pentru dezvoltarea de viitoare masini, insa majoritatea sustin ca vor parteneriate complexe care sa implice dezvoltarea masinilor impreuna.