iPhone 6S – procesor dual-core de 1.8 GHz si 2 GB RAM

iPhone 6S procesor 1.8 GHz 2 GB RAMiPhone 6S cu procesor dual-core de 1.8 GHz si 2 GB RAM a fost certificat de catre autoritatea guvernamentala chinezeasca TENAA pentru vanzare in China incepand din data de 25 octombrie, terminalul neavand procesorul triple-core pe care foarte multa lume il astepta.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus erau asteptate cu un chip A9 care are procesor triple-core si 2 GB RAM, insa se pare ca Apple a ales sa implementeze doar o crestere a frecventei vechiului procesor si cam atat, asa ca ramane de vazut ce fel de performante vor oferi cele doua dispozitive.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus au procesoare tactate la 1.4 GHz si ofera performante aproape injumatatite fata de iPad Air 2 care are un procesor triple-core, asa ca daca iPhone 6S si iPhone 6S Plus au procesor dual-core tactat la 1.8 GHz, atunci e putin probabil ca performantele lor sa fie cu pana la 70% mai bune.

Desigur ca exista si posibilitatea ca TENAA sa fi gresit specificatiile avand in vedere ca in dreptul cantitatii de RAM este specificata valoarea de 4 MB in loc de cei 2 GB descoperiti deja in Xcode, asa ca sperante raman in ceea ce priveste performantele iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Mi-e greu sa cred ca dublarea RAM-ului si cresterea frecventei procesorului pot aduce un spor de performanta de 70% pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus fata de vechile terminale, insa daca acest lucru se va dovedi a fi adevarat, atunci avem oricum motive de a ne bucura.

Voi ce parere aveti despre aparenta alegere facuta de catre compania Apple ?

7 COMENTARII

  1. Sunt de parere ca puteau sa faca o mutare inteligenta la mai multe nuclee, concurenta este la octa-core, noi la a 5-a generatie de dual, sunt foarte multumit de cum se misca ip6, doboara concurenta la procesorul sau, dar.. Exista un “dar” , de ce nu puteam fi no.1 din toate punctele de vedere? Se poate, nu se vrea!

  2. Suntem cam dusi cu zaharelul, asta e adevarul. Cum spunea si KSM mai sus, se misca bine si asa, dar mi se pare ca e mereu la limita treaba asta cu specificatiile. Poate zic: “ia sa vedem, putem sa mergem si anul asta cu 1gb ram dar totusi sa scoatem un spor de performanta de 30-40% in plus fata de anul trecut?” Mai cresc ei o frecventa, mai ajusteaza pe ici pe colo si noi primim anual acelasi telefon putin mai puternic si cu un “killer feature”

  3. Apple va dezvolta anual doar atat cat sa depaseasca putin de tot flagshipul Samsung din acel an. Deci ultimul iPhone va stii “un pic” mai bine decat S6. Industria telefoanelor mobile a intrat intr-o viteza descrescatoare si va fi din ce in ce mai greu sa vina cu ceva nou, in afara de CPU+GPU mai bun si RAM+PPI mai mult in fiecare an.