iPad Mini 4 – 2 GB RAM, baterie mica, copie a iPad Air 2

iPad Air 2 2 GB RAM, baterie mica, dezasamblareiPad Mini 4 a fost dezasamblata ieri de catre cei de la iFixIt, iar in interiorul sau au fost descoperite multe componente care exista deja in iPad Air 2 de aproape un an de zile, noua tableta fiind o copie mai mult sau mai putin fidela a celei vechi.

iPad Mini 4 are, exact precum iPad Air 2 si vechi modele ale iPhone, un ecran complet laminat care a permis reducerea grosimii prin lipirea ecranului si sticlei, bateria avand un design special care permite deconectarea mai rapida, cablul Touch ID fiind integrat direct in ecran.

In ceea ce priveste bateria, iPad Mini 4 are una mai mica si mai subtire decat cea din iPad Mini 3, aceasta avand doar 5124 mAh fata de 6471, deci vorbim despre o scadere semnificativa a capacitatii de a stoca energie, iPad Mini 4 avand totusi si antenele pozitionate diferit.

iPad Mini 4 are o camera principala de 8 megapixeli fata de cea de 5 megapixeli folosita in trecut, are o camera frontala de 1.2 megapixeli si chip-ul A8 care in interior ascunde 2 GB RAM, dar un procesor dual-core tactat la 1.5 GHz in baza primelor estimari.

baterie iPad Mini 4 vs iPad Mini 3

Dupa cum era de asteptat, iPad Mini 4 primeste nota 2 din 10 pentru usurinta cu care poate fi reparata, bateria fiind singurul element usor de detasat, insa acelasi scor a fost acordat si iPad Air 2, deci lucrurile sunt cat se poate de normale.

Separat de acestea, singura diferenta notabila este data de reducerea grosimii de la 7.5mm in iPad Mini 3 la 6.1mm in iPad Mini 4, in rest vorbim despre aceleasi componente ale iPad Air 2 reciclate pentru utilizare in noua tableta a celor din Cupertino.

Mai multe detalii gasiti in dezasamblarea facuta de catre iFixIt.