Tim Cook il intalneste pe presedintele Chinei

Tim Cook presedinte ChinaIeri Tim Cook si multi alti presedinti importanti ai companiilor din SUA s-au intalnit cu presedintele Chinei, Xi Jinping, acesta fiind intr-o vizita oficiala de stat pe teritoriul american, simultan cu Papa Francisc.

Presedintele Obama a amenintat cu aplicarea de sanctiuni de import impotriva produselor Chineze din cauza numeroaselor atacuri informatice initiate de catre guvernul Chinez, dar si din cauza numeroaselor probleme de furt intelectual din tara, astfel ca Xi Jinping s-a intalnit acum cu presedintii companiilor afectate.

In imaginea de mai sus puteti vedea ca Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, si Meg Whitman, CEO-ul HP, stau langa presedintele chinez, in tim ce Tim Cook, Jeff Bezos sau Mark Zuckerberg sunt plasati spre marginea pozei, CEO-ul Facebook fiind cel mai marginalizat.

Conform unor reportaje recente, firmele chineze castiga pana in 300 de miliarde de dolari anual din furt intelectual, in principal spargerea sistemelor informatice ale companiilor americane, dar si copierea design-ului sau a functionalitatii unor produse.

Chinese President Xi Jinping’s visit to the U.S. starts Tuesday with meetings with tech executives in Seattle rather than government officials in Washington, but politics will still be front and center. Mr. Xi’s goal, say several experts on U.S. and China relations, will be to cajole American tech chief executives into helping him persuade the Obama administration not to retaliate against China for years of alleged hacking and theft…

Presedintele chinez Xi Jinping ar fi afirmat in cadrul vizitei ca piata chineza este prea importanta pentru SUA pentru ca importurile din ea sa fie blocate si ca majoritatea companiilor americane se bazeaza pe cele din China pentru productia diverselor produse electronice, asa ca sanctiunile propuse au sanse infime de a fi impuse.

Pentru Apple China a devenit una dintre cele mai importante piete, iar sanctiuni impuse de catre guvernul american nu vor face altceva decat sa blocheze productia si vanzarile de iDevice-uri, acelasi lucru fiind valabil pentru multe alte firme, asa ca aceasta vizita este doar o noua ocazie pentru ca diversi lideri sa socializeze.

1 COMENTARIU