Facebook face o schimbare mare pentru News Feed

Facebook News Feed schimbareFacebook a facut o schimbare majora pentru News Feed, sistemul principal prin care sunt afisate toate postarile noi ale prietenilor nostri si ale paginilor urmarite in cadrul retelei de socializare, iar mai jos voi detalia cele trei mari noutati oferit de catre compania americana.

Schimbarile fac parte dintr-o tentativa a Facebook de a usura accesul la reteaua sa de socializare pentru persoanele care folosesc conexiuni de internet de viteza foarte mica, News Feed fiind modificat pentru a afisa continutul in functie de viteza de internet.

Pentru inceput, daca va aflati la munte sau departe de un oras unde aveti doar conectivitate 2G sau 3G slaba, Facebook nu va mai afisa la fel de multe clipuri video in News Feed si se va concentra pe postarile prietenilor, fie ca sunt simple, cu poze sau cu link-uri catre diverse alte website-uri.

Mai departe, Facebook va prioritiza automat afisarea de continut pe care noi il accesam, defavorizat fiind continutul care ar fi trebuit sa fie afisat urmator in News Feed, astfel ca vom vedea imediat o postare pe care am dat click in loc sa fie incarcate alte postari urmatoare.

What this means for those of us on the News Feed team is making sure people can load and scroll through News Feed on any connection speed. We’ve worked on a few updates recently to improve the experience so it works seamlessly and quickly for people in all parts of the world.

Separat Facebook a implementat sistemul Progressive JPEG pentru afisarea pozelor in reteaua sa de socializare, astfel ca utilizatorii cu o conexiune slaba vor vedea o poza de rezolutie foarte mica atunci cand o acceseaza, asta in timp ce poza de rezolutie mai mare este incarcata in background.

In final, cei de la Facebook au aflat de la unii utilizatori ca ei ar dori sa vada vechile postari ale prietenilor atunci cand incarca noile postari in loc sa vada un ecran gol, astfel ca acum veti vedea stiri vechi in timp ce se incarca cele noi, deci nu trebuie sa va speriati.

Pentru a putea implementa aceste schimbari cei de la Facebook au creat un algoritm special care masoara viteza de internet a utilizatorilor, asa ca daca ati avut probleme cu interconectarea la Facebook in ultima perioada, acum stiti de ce.