Cum vad ce chip A9 am in iPhone 6S si 6S Plus ?

ala ce chip A9 ai iPhone 6sDaca esti curios sa afli cum vezi ce chip A9 ai in iPhone 6S si iPhone 6S Plus dupa ce v-am spus aseara ca exista diferente de performante si autonomie intre aceste componente, ei bine in acest articol te voi ajuta sa afli totul.

Aseara va spuneam ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus au chip-uri A9 produse de Samsung si TSMC, primul fiind produs folosind un proces de fabricatie de 14nm, in timp ce al doilea este produs folosind un proces de fabricatie de 16nm si in mod surprinzator al doilea este cel mai bun.

Chip-ul A9 al TSMC ofera o autonomie mai buna pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus desi se incalzeste cu 3 grade mai tare decat chip-ul A9 produs de Samsung, el avand si performate cu 1% – 2% mai mici, dar acest din urma aspect nu il veti resimti.

Cum vad ce chip A9 am in iPhone 6S si 6S Plus ?

ala ce chip A9 ai iPhone 6s 3

Acum, pentru a sti ce chip A9 aveti in iPhone 6S si iPhone 6S Plus puteti folosi un truc simplu care a redevenit activ zilele trecute dupa ce initial fusese inchis, el facand identificarea foarte rapid si similar cu ceea ce vedeti in imaginea de mai sus.

  1. Accesati aceasta pagina.
  2. Apasati butonul Install, apoi confirmati instalarea in urmatorul mesaj de alerta.
  3. Acum inchideti Safari.
  4. Acesati Settings > General > Profil, Configurari > General > Profil.
  5. Aici veti accesa meniul pentru profilul Shenzen si apasati optiunea Trust.
  6. Acum reveniti in ecranul principal de aplicatii si cautati aplicatia CPU Identifier pe care o veti deschide.
  7. Dupa deschidere aplicatia va afisa o imagine precum cea de mai sus si va spune codul de identificare al chip-ului vostru si producatorul.

ala ce chip A9 ai iPhone 6s 4

Al meu iPhone 6S Plus are un chip A9 fabricat de catre TSMC, in timp ce terminalul iPhone 6S are un chip A9 produs de catre Samsung, iar diferente intre temperatura lor in timpul folosirii nu am descoperit, in timp ce diferenta in performante este de cateva zeci de puncte in Geekbench.

In general nu trebuie sa va faceti griji daca aveti unul sau celalalt dintre cele doua chip-uri ale companiilor Samsung sau TSMC, decat daca va pasioneaza foarte mult autonomia bateriei, aici al doilea avand un avantaj major.