Apple dezvolta un sistem de incarcare inductiva

1

Apple incarcare prin inductieApple dezvolta un sistem de inductiva pentru terminalele sale iPhone vandute in lumea intreaga, cei din Cupertino avand inregistrat recent un brevet de inventie care descrie modalitatea in care functioneaza tehnologia pentru utilizatori.

Sistemul de incarcare inductiv al celor de la Apple permite incarcarea iPhone prin inductie fara a mai utiliza o carcasa speciala pentru aceasta procedura, componentele necesare incarcarii fiind deja implementate in terminal chiar din momentul fabricarii sale in China la Foxconn.

Ceea ce aceasta tehnologie de incarcare inductiva pentru iPhone aduce nou fata de alte solutii existente pentru smartphone-uri este faptul ca Apple ar folosi componente existente chiar si acum in terminalele sale pentru a incarca bateria fara a folosi vreun alt tip de componenta noua in terminale.

Mai exact, Apple descrie un sistem de doua bobine care permite incarcarea prin inductie pentru iPhone, una dintre bobine oferind energia, cea de-a doua preluand-o pentru a o trimite catre baterie, aceasta din urma existand in componente precum difuzoare, motoare vibratoare, Taptic Engine, etc.

A first electronic device includes a first coil that is operative in at least two modes. In a first mode, the first coil may be utilized to moves a membrane to produce one or more sound waves, register movement of a membrane to detect one or more sound waves, or generates one or more haptic outputs. In the second mode, the first coil may be used to inductively transmit power to and/or inductively receive power from a second coil included in a second electronic device. In various cases, the second coil may be a dedicated inductive power transmission coil.

Practic Apple descrie o metoda foarte simpla de a implementa un sistem de incarcare prin inductie pentru iPhone fara a oferi o solutie foarte complicata, ideea celor din Cupertino putand fi aplicata fara a mai licentia sisteme de incarcare inductiva de la diversi producatori.

Desi ideea celor de la Apple este foarte buna, sistemul de incarcare prin inductie pentru iPhone, este inca destul de departe de implementare, asa ca nu va faceti iluzii ca el va fi oferit anul viitor cu iPhone 7.