Componenta care face ecranul iPhone 6S sa mearga

folie polarizare ecranDaca v-ati intrebat vreodata ce sta la baza afisarii iconitelor si imaginilor pe ecranele terminalelor iPhone, ei bine in clipul video de mai jos aveti explicata tehnologia care mentine in functiune tot ceea ce vedeti voi in utilizarea dispozitivelor.

Vorbim despre o folie de polarizare pe care cei de la iFixIt ne-o prezinta in clipul video de mai jos, ea fiind cea care ne arata toate imaginile, inlaturarea sa lasand ecranul CD alb fara vreo imagine redata cu ajutorul iOS-ului, asa ca acum stiti cum functioneaza totul.

Ecranul iPhone 6S este foarte complex, desfacerea sa completa necesitand parcurgerea a nu mai putin de 8 pasi, ultimul dintre ei permitand inclusiv accesarea modulului Taptic Engine care controleaza si functia 3D Touch a iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Deci ce parere aveti despre usurinta cu care pot disparea imaginile de pe ecranul iPhone 6S ?

6 COMENTARII

  1. Da, ce sa zic, is frumoase umbrele astea de pe marginea display-ului, daca te uiti atent le vezi pe el mai ales pe fundal alb!!!

  2. OLED/ AMOLED:
    1. Numar mai mare de culori (imagini suprasaturate)
    2. Negrul superior (bun pentru vizionare de filme)
    3. Unghiuri bune de vizibilitate
    4. Salveaza energie cand imaginea contine negru (pixelii negrii nu consuma energie)
    IPS:
    1. Imagini si culori care arata mai natural
    2. Durata de viata mare (pixelii din OLED incep sa moara dupa 4000+ ore).
    3. Imaginile si textul sunt mult mai clare.
    4. Vizibilitate mai buna in lumina directa a soarelui.
    5. Mai ieftin decat oled.

    (Pentru cei care nu stiu, iPhone 6s are display IPS)
    In opinia mea oled nu este neaparat superior, datorita duratei de viata foarte mici. Desigur nu ar fii o problema daca ai cumpara un telefon nou in fiecare an sau daca ai folosi telefonul mai putin de 6 ore pe zi. Totodata conteaza mult preferintele fiecaruia, culori suprasaturate (AMOLED) (poze care sunt viu colorate pe telefon, iar dupa ce le descarci pe calculator ramai dezamagit de cum arata defapt) sau daca preferi culori naturale(IPS).

  3. Ecranul Superamoled afisa pana mai ieri niste culori demne de fustele tigancilor din Strehaia. Tipatoare, ne-naturale. Din ce am inteles , incepand cu S6 arata mai bine