Downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 cu odysseusOTA2

Downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 cu odysseusOTA2Downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 cu odysseusOTA2 este posibil dupa cum veti vedea si din clipul video de mai jos, anumite iDevice-uri ale companiei Apple putand instala vechea versiune a sistemului de operare in momentul de fata pentru a beneficia de performante mai bune, insa pentru a ramane si fara jailbreak.

Downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 cu odysseusOTA2 puteti face pe iPhone 5, iPhone 4S, iPad 2 si iPad 3, insa procedura poate fi realizata doar din sistemul de operare OS X, deoarece doar de pe aceasta functioneaza procesul de creare a unui custom ipsw special pentru a face downgrade-ul.

Downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 cu odysseusOTA2 nu puteti face din Windows sau pe alte terminale decat cele mentionate mai sus, asa ca nu intrebati deoarece nu veti primi alt raspuns fata de cel scris aici, procedura fiind limitata in ceea ce priveste utilitatea.

In aceeasi masura, downgrade cu odysseusOTA2 puteti face doar la de la iOS 9, iOS 9.0.1 sau iOS 9.0.2 la iOS 8.4.1, insa puteti instala iOS 8.4.1 si daca aveti o versiune mai veche, dar nu puteti instala vreo alta lansata inainte de iOS 9 deoarece este imposibil.

Downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 cu odysseusOTA2

Programul odysseusOTA2 este disponibil doar pentru OS X sau Linux, deci nu il puteti folosi de pe alte sisteme de operare decat prin intermediul unei masini virtuale pe care sa aveti instalat OS X sau Linux si nu, nu stiu cand sau daca o versiune pentru Windows va fi lansata.

Inainte de a incepe va trebui sa descarcati odysseusOTA2 de aici. Separat va trebui sa descarcati iOS 8.4.1.

Mai jos aveti comenzile care trebuie rulate pentru a face un custom ipsw ce va va permite sa efectuati downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1 cu odysseusOTA2, ele trebuind rulate in aplicatia Terminal a OS X, iar clipul video explica foarte clar fiecare pas care trebuie urmat.

  1. cd odysseusOTA2 – cautati folderul in care ati descarcat programul
  2. cd macos sau linux
  3. ipsw ./ipsw cale_folder_8.4.1_restore.ipsw custom_downgrade.ipsw -bbupdate
  4.  ./idevicerestore -t custom_downgrade.ipsw
  5. ./xpwntool `unzip -j custom_downgrade.ipsw ‘Firmware/dfu/iBSS*’ | awk ‘/inflating/{print $2}’` pwnediBSS
  6.  scp pwnediBSS ../kloader root@IP_OF_DEVICE:
  7. ssh root@IP_OF_DEVICE – parola pentru SSH este alpine
  8. ./kloader pwnediBSS
  9. dupa ce ecranul terminalului se face negru deschideti un nou tab in aplicatia terminal si inchideti tab-ul in care ati rulat comenzile anterioare
  10. In tab-ul nou rulati comanda : ./idevicerestore -w ./custom_downgrade.ipsw

Daca ati urmat toti pasii in mod corect, atunci ar trebui sa aveti iOS 8.4.1 instalat in terminalul vostru.

19 COMENTARII

  1. Pentru cei care se plâng ca nu au os x !!! Se poate instala foarte ușor in virtual pe Windows. Căutați pe YouTube un tutorial numit “install mac os x el capitan in VMware” aveți in același tutorial si linkuri de Download pentru tot ce aveți nevoie pentru instalare. Bafta

  2. @zaone multumim !! Nu stiam ca apple inca semneaza ShSh-urile pentru OTA la ios 8.4.1.. Pacat ca nu o face si pentru 5s 🙁