Apple permite cumpararea de aplicatii cu plata pe factura abonamentului

Apple permite cumpararea de aplicatii cu plata pe factura abonamentului de telefonie mobilaApple permite cumpararea de aplicatii cu plata pe factura abonamentului de telefonie mobila, aceasta fiind prima oara din 2003 si pana in prezent cand Apple ofera aceasta optiune pentru posesorii de iDevice-uri care vor sa cumpere ceva din iTunes Store.

O2 din Germania este primul operator de telefonie mobila care permite achizitionarea de aplicatii, muzica, filme sau orice altceva din iTunes Store, plata acestui tip de continut facandu-se de catre utilizator direct in factura lunara de telefonie mobila emisa de catre operator.

Utilizatorii au incepand din luna noiembrie posibilitatea de a atasa un numar de telefon unui Apple ID si de a alege ca orice achizitie facuta prin intermediul sau sa fie platita prin factura abonamentului de telefonie mobila si nu prin card, Paypal sau creditul disponibil dintr-un iTunes Gift Card.

Pentru cei care nu au un abonament de telefonie mobila si folosesc o cartela preplatita, suma necesara platii continutului virtual va fi retrasa direct din creditul pe care acestia il au disponibil, astfel ca se evita in acest mod plata directa precum se intampla in momentul de fata.

Telefónica Germany is working with Apple related to carrier billing. Payment via the O2 phone bill is now available for Apple Music, iTunes, App Store and iBooks Store Purchases. The service is gradually being rolled out and will be available for all O2 customers (prepaid and postpaid) in Germany by the beginning of November 2015.

Desi Germania este prima tara in care acest nou beneficiu este oferit de catre compania Apple, vom vedea cu siguranta extinderea disponibilitatii sale in alte tari din Europa sau de pe alte continente, inclusiv in Romania la un moment dat sau altul.

Cumpararea de aplicatii Android cu plata in abonament este disponibila de ani de zile, asa ca Apple incepe in sfarsit sa permita si alte moduri de plata pentru continutul din iTunes Store, insa vom avea de asteptat minim un an pana cand totul va fi disponibil in Romania.

 

3 COMENTARII

  1. Ca tot veni vorba de Germania, sunt curios cand laseaza Apple Pay in Germania. Eu sunt in Anglia momentan si este foarte util Apple Pay.