Samsung livreaza ecrane OLED pentru Apple Watch

Apple Watch ecran OLED SamsungSamsung livreaza ecrane OLED pentru Apple Watch, compania Apple alegand sa cumpere aceasta componenta inclusiv de la coreeni, asta dupa ce initial LG Display a fost ales drept principal partener Apple pentru fabricarea ceasului inteligent.

Nimeni nu stie de ce Samsung a fost ales ca nou furnizor pentru ecrane dedicate Apple Watch si probabil nu vom afla prea curand motivul acestei schimbari, insa este clar ca viitoarele unitati fabricate pentru cei din Cupertino nu vor avea doar ecrane OLED produse de catre cei de la LG.

Separat de furnizarea de ecrane pentru Apple Watch, Samsung ar discuta cu Apple si despre un posibil parteneriat privind dezvoltarea de ecrane OLED pentru viitoarele modele ale iPhone, diverse zvonuri sustinand ca Apple ar intentiona sa faac aceasta schimbare in viitor.

Utilizarea de ecrane OLED pentru Apple Watch a fost o surpriza majora pentru foarte multi dintre cei care urmaresc evolutia celor din Cupertino, insa putem privi totul ca un simplu proces de testare a acestei tehnologii in vederea utilizarii inviitoare terminale iPhone.

Apple a cerut ecrane OLED pentru iPhone si de la alti parteneri pentru a testa oportunitatea utilizarii lor, asa ca va fi interesant de vazut daca iPhone 7 va fi primul smartphone Apple cu un asemenea ecran, sau daca vom avea de asteptat cativa ani buni pana cand tehnologia va fi folosita.

Apple a evitat ani la rand sa foloseasca ecrane OLED in terminale iPhone din cauza problemelor cu iluminarea, a celor privind grosimea si nu numai, asa ca poate vom vedea o schimbare radicala a tehnologiilor ecranelor iPhone in viitorul apropiat.