Huawei va incerca sa copieze iOS

Huawei smartphoneHuawei va incerca sa copieze interfata iOS in viitoarele sale smartphone-uri, compania din China angajand recent unul dintre directorii de creatie din cadrul Apple, Abigail Brody urmand a conduce echipa ce va dezvolta interfata de utilizator a viitoarelor terminale Android.

Cei de la Huawei intentioneaza sa deschida in SUA un laborator in care designerii sai vor crea concepte pentru interfete de utilizatori dedicate terminalelor mobile, acestea urmand a fi implementate in viitoarele produse ale companiei daca se vor dovedi a fi viabile.

Abigail Brody a lucrat ca director de creatie si manager ce supraveghea angajarile in cadrul Apple, ea avand o experienta de 10 ani in cadrul companiei americane, din cadrul careia a plecat in 2011, ea lucrand la design-ul primului model al iPhone, si a celor urmatoare, dar si la crearea interfetei iCloud.

Conform lui Abigail Brody, munca depusa de ea si echipele sale au definit modul in care arata aplicatiile web si pentru iOS ale companiei Apple, iar experienta sa va genera o schimbare majora pentru interfata Android-ului din terminalele Huawei, ea urmand a arata precum cea a iOS.

Based on our plan, Huawei is going to set up a user experience design studio in the U.S., tracking and leading pioneering design concepts in the industry, working with China’s domestic design teams to provide the best user experience of Huawei’s ultimate products.

Dupa plecarea din cadrul Apple, Brody a lucrat ca si vicepresedinte al diviziilor de design din cadrul eBay si Paypal, astfel ca Huawei a facut o angajare foarte importanta, care probabil ii va aduce si foarte multe critici daca interfata terminalelor sale va semana cu cea a iOS.

Va spuneam ieri ca Huawei a inregistrat o crestere importanta a vanzarilor in Q3 2015, ajungand pe locul 3 in topul producatorilor de smartphone-uri, Apple fiind urmatoarea sa tinta in cresterea vanzarilor de terimnale mobile.