Facebook – record de vizualizari pentru clipuri video

Facebook video 8 miliarde vizualizariV-am spus astazi ca Facebook inregistreaza 1 miliard de utilizatori activi zilnic, iar cu atat de multe persoane care acceseaza website-ul, Facebook a anuntat ca zilnic inregistreaza 8 miliarde de afisari pentru clipuri video.

Conform acestor date, fiecare dintre persoanele care acceseaza reteaua de socializare Facebook genereaza cate 8 vizualizari pe zi pentru clipuri video, cifra fiind dubla fata de cea inregistrata de catre compania Facebook in luna aprilie a acestui an si de 8 ori mai mare fata de ce din septembrie 2014.

Facebook are 1.55 miliarde de utilizatori lunari si cu un numar atat de mare de persoane care acceseaza reteaua de socializare, este normal ca ea sa fie privita ca un concurent serios pentru YouTube, desi companiile monitorizeaza diferit aceste vizualizari.

Cei de la YouTube contorizeaza o vizualizare pentru un clip doar daca ea are o durata mai lunga de 30 de secunde, in timp ce Facebook contorizeaza vizualizarile la 3 secunde dupa pornirea unui clip, diferenta fiind enorma, rezultatul final fiind desigur manipulat.

De ce spun asta ? Ei bine pentru ca Facebook obliga utilizatorii sa vada clipuri video in News Feed, acestea fiind pornite automat si in majoritatea cazurilor trec mai multe secunde pana cand ele sunt oprite, utilizatorii ajugand sa ignore clipul, desi o vizualizare este inregistrata.

Desi Facebook anuntat cifre record pentru vizualizari, realitatea este ca numarul este cu siguranta mult mai mic daca ar fi contorizat corect, metoda actuala de contorizare fiind mincinoasa, dar acest lucru nu pare sa conteze pentru investitori.