Apple amendata pentru preturile inselatoare

Apple amenda preturi inselatoareApple a fost amendata pentru preturile inselatoare afisate intr-unul dintre Apple Store-urile sale din SUA, autoritatile americane obligand compania sa afiseze mesajul din stanga pe usa magazinului sau.

Apple Store UTC din San Diego este magazinul care a fost verificat de catre autoritatile americane, iar la el s-a descoperit ca Apple vinde produse la preturi mai mari decat cele promovate in diverse materiale publicitare, compania fiind sanctionata pentru aceasta “greseala”.

Conform unuia dintre angajati, nu produsele Apple sunt problema, ci unele accesorii ale unui partener tert, acestea fiind aparent vandute in Apple Store la un pret mai mare decat cel promovat de catre acea companie, insa in final Apple le vindein magazinul sau.

Tocmai din cauza acestui lucru compania Apple a fost amendata de catre autoritatile americane si timp de 10 zile este obligata sa afiseze anuntul de mai sus pentru a le arata vizitatorilor sai ca nu este chiar atat de sincera cu promovarile facute pentru produse.

This establishment has been fined for overcharge violations found during an inspection on 9/1/2015. Charging higher than the lowest posted or advertised price, is a violation of Business and Professions Code Section 12024.2.

Chiar daca problema in sine este un la un partener tert, datoria celor de la Apple este de a investiga modul in care acesta isi promoveaza produsele pentru a nu ajunge in situatia in care clientii care vin sa cumpere ceva dintr-un magazin de-al sau sa se simta inselati.

Acesta este unul dintre cazurile foarte rare in care Apple a primit o amenda de acest gen, in general cei din Cupertino fiind corecti in ceea ce priveste promovarile si preturile produselor.