Clona iPhone 6s a HTC a crescut vanzarile taiwanezilor

iPhone 6 vs HTC One A9 comparatie designIn luna octombrie a acestui an compania HTC a lansat HTC One A9, o clona a iPhone 6S si iPhone 6, ea fiind primita cu multe critici de catre suficient de multa lume, insa se pare ca utilizatorii de rand au considerat terminalul demn de achizitie.

Conform unor informatii furnizate astazi de catre HTC, vanzarile pentru luna noiembrie, cea in care HTC One A9 a fost lansat, au crescut cu 15% fata de luna octombrie, aceasta fiind si prima crestere in vanzari inregistrata de catre compania HTC in ultimele 6 luni.

Vanzarile de smartphone-uri HTC sunt in scadere cu 39% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa chiar si asa compania pare sa fi reusit sa atraga din nou interesul utilizatorilor cu o clona a iPhone, preluand practic strategia Samsung si a multor producatori chinezi.

Ca HTC a trebuit sa copieze design-ul Apple pentru a avea succes cu un smartphone este regretabil, insa piata terminalelor mobile are nevoie de o companie precum HTC pentru a forta alti producatori sa inoveze, asa ca in final tot noi castigam de aici.

HTC are probleme financiare de aproape 2 ani si este aproape de a intra in faliment, insa daca a copia design-urile altora este una dintre solutiile pentru a tine o companie puternica in lumea smartphone-urilor, poate ca asa ar trebui sa se desfasoare lucrurile.

5 COMENTARII

  1. Pfff de cand asteptam un htc clona a iphone. Acum ca a aparut o sa mi cumpar. Am cam toate clonele de iphone. Pt ca mi place sa am un “iphone” cu android >:))