iPad Pro – Smart Connector are USB 3.0

iPad Pro viteze USB 3iPad Pro va fi oficial lansata in cursul acestei zile de catre compania Apple si cei care au intrat deja in posesia sa au reusit sa descopere faptul ca produsul vine cu o surpriza placuta.

Mai exact, iPad Pro este capabila in viitor sa transfere date la viteze USB 3.0 prin intermediul Smart Connector-ului implementat de catre compania Apple, iar in imaginea de mai sus puteti vedea cum arata acest conector plasat de catre companai Apple in laterala tabletei.

Conform celor care au dezasamblat iPad Pro, compania Apple foloseste un controller Host USB 3.0 Fresco Logic FL1100 4-port pentru Smart Connector, astfel ca orice fel de accesorii sau dispozitive externe conectate la tableta pot transfera date la viteze USB 3.0 catre produs.

In ciuda faptului ca iPad Pro are USB 3.0 integrat, din pacate tableta transfera in continuare date la vitezele USB 2.0 din cauza limitarilor impuse de catre compania Apple, astfel ca lansarea unor noi accesorii va permite efectuarea de transferuri la viteze mult mai mari.

In momentul de fata portul Lightning cu USB 2.0 transfera date la viteze de 25 MB/s – 35 MB/s, insa USB 3.0 este capabil sa transfere date la viteze de 60 MB/s – 625 MB/s, astfel ca transferul de filme 4K sau alte fisiere foarte mari va fi extrem de rapid pe iPad Pro.

Compania Apple nu a vorbit oficial despre suportul USB 3.0, insa diversi producatori de accesorii au anuntat deja lansarea unor produse care sa permita transferul foarte rapid de date, dar deocamdata nu se stie cand ar urma ele sa fie lansate pe piata.

2 COMENTARII