Apple incheie 2015 cu o scadere a pretului actiunilor

apple scadere pret actiuniPentru prima oara in ultimii 7 ani, compania Apple a incheiat anul 2015 cu o scadere a pretului actiunilor vandute pe bursa americana, acestea avand joi o valoare ce era cu 2 dolari mai mica decat cea inregistrata cu mai putin de o zi inainte.

Diferenta de pret intre valorile actiunilor nu este mare, insa in ultimele 2 zile ale anului 2015 pretul actiunilor Apple a scazut cu 4 dolari pe bursa americana si dupa cum va spuneam la inceputul acestui articol, o problema similara nu a mai avut Apple din 2008 incoace.

Foarte multe explicatii pot fi date pentru aceasta scadere a pretului actiunilor Apple, insa nu cred ca ele conteaza chiar atat de mult avand in vedere ca in final pretul va ramane acelasi, insa scaderea vine in contextul unui an financiar puternic pentru compania Apple.

Mai mult decat atat, 2015 se anunta a fi cel putin la fel de bun cu foarte multe produse noi asteptate pe piata, in special iPhone 6C si iPhone 7, acestea urmand a genera o serie intreaga de venituri noi pentru compania Apple, pretul actiunilor urmand a creste in consecinta.