Iata cat de intens monitorizeaza Microsoft utilizatorii Windows

microsoft colectare dateMicrosoft este compania care detine cel mai utilizat sistem de operare de pe planeta, peste 80% dintre utilizatorii globali de PC-uri folosindu-i sistemul de operare in viata de zi cu zi, fara sa stie totusi cate afla Microsoft despre ei.

Intr-un articol recent publicat pe blogul oficial al companiei, cei de la Microsoft au oferit cateva statistici cu privire la modul in care folosesc utilizatorii Windows 10 noul sistem de operare, insa au dezvaluit in realitate cam cat de atent monitorizeaza ei oamenii.

Cei de la Microsoft au oferit informatii privind numarul de ore de folosire ale Windows 10, numarul de minute de utilizare pentru Microsoft Edge, numarul de intrebari puse sistemului Cortana, numarul de poze vazute cu aplicatia nativa a Widnows 10, numarul de ore petrecute in jocuri instalate in Windows 10 si multe altele.

In mod normal o parte dintre aceste date nu ar trebui sa fie vizibile pentru Microsoft, in special cele privind aplicatiile native si gradul de utilizare al lor de catre utilizatorii de PC-uri, insa cei de la Microsoft sunt mai interesati de date de acest gen decat de intimitatea utilizatorilor.

Practic Microsoft stie cam tot ceea ce face lumea pe propriul PC, indiferent ce versiune a Windows are instalata, si informatiile oferite public de catre companie contrazic afirmatiile ei privind importanta acordata intimitatii utilizatorilor de PC-uri.

Probabil cei de la Microsoft si-au asumat toate aceste critici doar in ideea de a se putea lauda cu o rata de adoptie mare pentru Windows 10 si cu un grad de utilizare mai mare pentru noul sistem de operare, insa pe termen lung acest lucru ii va afecta serios.

Compania Apple inca nu a oferit informatii de acest gen despre OS X, insa daca Microsoft se va lauda in continuare, cred ca si cei de la Apple vor incepe sa o faca pentru ca sigur monitorizeaza OS X intr-un mod similar.

 

8 COMENTARII

  1. Da da , mare dreptate ai Mihai. Sunt niște habarniști aștia de la Microsoft cand vine vorba despre detaliile personale ale utilizatorilor de Windows. Chiar daca au pe mâna asemenea date închid ochii numai sa nu le vadă :))

  2. @zaone microsoft vede toate activarile de windows si toate adresele de ip pe care se fac aici vorbim despre tot inclusiv copii piratate …Cine vrea intimitate poate folosi porumbei mesageri sau Red Star OS 🙂

  3. Exista deja cateva soft-uri pt a dezactiva spionajul in Win 10 . Foarte rau insa ca Microsoft activeaza spionajul “by default” – dar am mai vazut asta si la Apple , nu ?