Cum te afecteaza sindromul vibratiilor fantoma?

 Cu siguranta multi dintre voi au auzit de sindromul vibratiilor fantoma. Pentru cei care nu stiu ce inseamna va spun ca este acea senzatie si impresie, pe care am avut-o cu totii cel putin o data, ca smarthone-ul vibreaza, dar fara sa abia loc un apel sau o notificare.

Daca ti s-a intamplat, si nu doar o data, si te-ai panicat, afla ca “Sindromul vibratie fantoma” este un lucru real, si un numar semnificativ de utilizatori de smartphone-uri sufera de el.

In clipul de mai jos puteti afla mai multe despre acest fenomen si cum te afecteaza psihic sindromul vibratiilor fantoma.

In termeni psihologici, cercetatorul Robert Rosenberger, numeste acest fenomen ” learned body habit ” (  corp obisnuit cu un obicei ), si ceva cu care mintile noastre obsedate de smarthone ajung in mod natural sa astepte un apel, un mesaj.

The phone actually becomes a part of you, and you become trained to perceive the phone’s vibrations as an incoming call or text. Due to these kinds of habits, it becomes really easy to misperceive other similar sensations.

In mod paradoxal, cu cat folosesti si te bazezi mai mult pe smarthone, obsesia devine mai puternica. Prin urmare, ce sa zic? Nu ai ce sa faci!