Un avocat incompetent a dat Apple in judecata

avocat incompetentAnul trecut compania Apple a fost actionata in judecata deoarece unii clienti ai AppleCare+ care au dus produse cu probleme pentru inlocuire ar fi primit in schimb unitati care nu ar fi fost noi, ci reconditionate.

Cererea de chemare in judecata a fost partial respinsa ieri de catre un judecator american care a afirmat ca avocatul care a introdus-o este total incompetent, acuzandu-l si ca a orchestrat intregul caz doar pentru a putea actiona Apple in judecata.

Mai exact,doua dintre persoanele care s-au plans de problemele AppleCare+ erau de fapt un angajat si un fost angajat al acelui avocat, ambii primind bani de la el pentru a cumpara produse de la Apple si planuri AppleCare+, cerand mai apoi inlocuirea produselor din varii motive.

Interactiunea dintre aceste persoane si angajatii AppleCare+ a fost inregistrata de catre avocat special pentru a putea intenta acest proces impotriva Apple, sau cel putin asta a descoperit judecatorul care a analizat cererea de chemare in judecata depusa la instanta.

Avocatul ar fi ascuns sumele de bani sub forma unor bonusuri oferite pentru munca depusa de catre acei angajati, iar metoda sa de a frauda compania Apple s-a transformat intr-o acuzatie de incompetenta, lucru care i-ar putea aduce probleme si pe latura penala.

Totul a pornit de la faptul ca in baza termenilor AppleCare, compania Apple inlocuieste produsele defecte cu unele nou sau echivalente celor noi, insa judecatorul a descoperit ca unul dintre reclamanti a primit un produs nou la cererea de inlocuire, deci procesul nu-si avea rostul.

Aceasta este prima oara cand un avocat este acuzat de incompetenta intr-un proces intentat Apple.