Lansarea iPhone cu ecran OLED confirmata de un partener Apple

Lansarea unui iPhone cu ecran OLED este indirect confirmata de catre un partener al companiei Apple, astfel ca planurile celor din Cupertino pentru viitoarele modele ale iPhone devin din ce in ce mai clare in momentul de fata.

Japan Display este partenerul in cauza, el anuntand ca in 2018 va incepe sa produca ecrane OLED pentru smartphone-uri, acest an fiind zvonit pentru lansarea primului iPhone cu ecran OLED, asa ca perioada de timp este suspicios de bine gandita pentru a confirma planurile Apple.

Japan Display va incepe sa produca in masa ecrane OLED pentru smartphone-uri incepand din 2018, insa vorbim despre o companie care reprezinta investitii combinate ale Sony, Toshiba si Hitachi, deci fiecare va castiga cate ceva din aceasta noua initiativa.

Prea putina lume mai este surprinsa de faptul ca Apple doreste sa faca o schimbare radicala pentru tehnologia folosita in ecranele iPhone, asa ca trecerea la OLED este vazuta ca o evolutie pentru cei din Cupertino, lucru perfect adevarat avand in vedere ca iPhone-urile folosesc tehnologia IPS inca din 2007.

Japan Display este unul dintre principalii furnizori de ecrane petnru iPhone, iPad si iPod Touch-uri, deci anuntul privind aceasta schimbare a capacitatilor de productie are cu siguranta legatura si cu planurile Apple, altfel japonezii ar risca sa piarda comenzi importante ale americanilor.

Acestea fiind spuse, in 2018 vom avea primele iPhone cu ecrane OLED si pana atunci vom vedea cu siguranta dovezi ale schimbarii ce urmeaza sa fie oferita de catre Apple.

30 COMENTARII

  1. Doza cam mare de speculatie . Si daca incepe sa fabrice ecrane OLED in 2018 , putin probabil ca va reusi sa ajunga la nivelul celor de la Samsung sau LG care au multi ani de experienta in spate .De altfel cand vine vorba de ecrane si Apple , au fost zeci de speculatii implicand tot felul de parteneriate si producatori , si pana la urma tot Samsung si LG au fost principalii furnizori .

  2. Apple nu are niciun fel de experiență în tehnologia OLED. În plus, tehnologiile sunt protejate de patente, care la rândul lor sunt deținute de companiile care au inovat în domeniu. Ce să îmbunătățească Apple?

    Tu vrei să spui că Samsung ar vrea să copieze tehnologie OLED de la Apple? :))

  3. Pentru Apple este imperios necesar să își diversifice furnizorii. Să facă contracte de achiziție ecrane de la 5-8 furnizori.

  4. OLED/Organic Light-Emitting Diode. Fata de ecranele LCD IPS, OLED-ul nu are nevoie de un backlight, culorile sunt mai adânci, reda mult mai bine culorile închise, ecranul este mai subtire si cel mai mare + este culoarea negru, acolo unde ecranul este negru este complet stins. Dar are si unele probleme. Cel mai mare dezavantaj al OLED-urilor este durata scăzuta de viata a materialelor organice. Un alt dezavantaj al OLED-ul este culoarea albastra, datorita materialului organic care are o durata mai scăzuta de viata decât LCD-urile, culorile își pierd contrastul si albastrul are cel mai mult de suferit. Si ce o sa auzi tu cel mai des de la un posesor de smartphone cu ecran OLED o sa fie asta: eu am ecran OLED, bateria de la telefonul meu tine mai mult decât la telefonul tău. Nu e chiar asa. Când un ecran OLED arata o imagine cu culori închise, are un consum redus de curent electric (40-50%) in comparație cu LCD-urile asta este un avantaj, dar când un ecran OLED arata o imagine cu culori deschise, poate sa consume mai mult curent electric fata de LCD-uri. Dacă iti petreci mult timp pe diverse site-uri asta poate fi un dezavantaj mare, bateria telefonului tău nu o sa prindă mai mult de jumătate de zi.

  5. yep, asa cum apple nu fac cpu dar lucreaza cu intel pt ale sale macbook sa fie cele mai power eff asa o pot face cu cei cu care vor colabora pt OLED
    Dar asta e parerea mea si nu o poti schimba tu. decat realitatea in 2018.Vedem daca calitatea oled din iphone 8 se va apropia de a celor de la samsung, fara a colabora cu ei
    Apple nu avea nicio exp in smartphone, nici in mac(acum cateva decenii). Tu vezi apple ca o gramada de oameni si atat, eu vad puterea lor de a cumpara si colabora cu altii pt a-si atinge telul. ca si cu masina, ai mai zis ca au 0 expe, dar asta nu inseamna ca nu cumpara ingineri aka 1000. etc
    Vedem in 2018

  6. sa nu tragem concluzii, si pana in 2010 samsung erau specialisti pe ecrane etc dar apple au lucrat cu inginerii ce le produceau ecranele au cerut dublarea ppi si hopa topa. aici probabil vor lucra pt cine stie altceva

  7. Apple is and will be the best
    Nu te pune cu japonezii ca o sa iti arate tie Samsung ca la calitatea la care ai ajuns tu in 4 ani cu OLED o sa o faca ei in 2 ani

  8. Srb, nici nu vreau să te conving. Tu o ții pe a ta.
    Apple nu avea experiență în smartphone-uri, dar a avut succes pentru că nu exista concurență pe segmentul ăla. Nu e aceeași comparație cu OLED, unde îți trebuiesc ani buni de cercetare, patente.
    Și cu mașina, să ai 1000 ingineri nu îți garantează succesul.

  9. Fraiericiule, daca Apple ar ramane fara concurenta pe vreun segment atunci ai avea parte doar de produse inferioare tehnologic dar la preturi exorbitante. Inca nu ai fost in stare sa intelegi strategia de marketing a Apple? Mi-e mila de tine…
    Asa ca roaga-te ca Apple sa nu cumpere Samsung. Ca altfel peste 20 de ani o sa ai acelasi telefon, in alta carcasa, mai frumoasa. Si o sa dai pe el 5000 de euro!

  10. Cum am zis vedem in 2018, imi este greu sa cred ca tu esti mai destept ca cei ce se ocupa de conducerea acelei companii. Daca ei iau decizia sa nu colaboreze cu samsung sunt sigur ca au vorbit cu japonezii sa vada daca pot face aceeasi calitate precum altii sau mai buna.

  11. Cine spune că Apple nu va cumpăra de la Samsung? Doar tu poți trage asemenea concluzii. Apple trebuie să aibă mai mulți furnizori, nu doar unul, precum Samsung sau Japan Display. Mă rog… tu te crezi businessman…

    PS: mi-a plăcut poza aia a ta cu pistolul la tâmplă :))))) Ești prea periculos pentru lumea asta! Un adevărat El Chapo al României…

  12. Adevărul gol goluț este că trebuie să fii tare inovator să ceri, și să ți se facă.
    Până la iPhone, nu era nevoie de mai mulți ppi, câtă vreme ecranul telefonului era pentru afișarea de informații banale (agenda telefonică, SMSuri, etc).
    Haios că vezi un pas mare când Apple a adus ppi de 326, dar nu zici nimic când concurența a adus Full HD, 2K, ppi de peste 450, etc. Și culmea: aia care au adus inovațiile astea, nu au cerut, ci au făcut.

    Spre nemulțumirea ta, Samsung chiar este specialistă în ecrane, lucru confirmat de actorii principali din industrie, care dau lui Samsung an după an, premii pentru “cel mai bun ecran din industrie”. Apple nu a ajuns la performanța asta.

  13. De aia a bătut Apple pasul pe loc cu IPS, cu ecranul mic, cu RAMul refus, etc. Realitatea crudă este că Apple bate pasul pe loc, iar concurența avansează.

  14. samsung nu a mai avansat dramatic de 1an si se pare ca vine si anul 2…trebuiau sa aibe 8 gb ram si ecran de 5.5″ si 6″…asa era samsungul marea ecranul de la an la an si ramul deasemenea

  15. Cand o aud pe-asta cu “concurenta avanseaza” innebunesc. Avansul ala al concurentei a fost fortat de porcaria aia de Android, care oricat de mult RAM ai avea, tot foloseste 75% din el doar cu sistemul si porcariile Google din backgroud pe care nici nu te lasa sa le dezactivezi… Daca s-a ajuns la a fi necesar procesor cu 8 nuclee pentru el si tot prost merge, asta nu e deloc un avans. Si apropo de OLED, o sa plangeti dupa IPS-ul de acum, mai ales cand o sa ca chiorati la ecrane cand va fi soare afara. Cu PPI-ul au luat-o razna toti, ca parca ti-ar trebui mai multi decat are retina display-ul in momentul de fata, dar e ok, concurenta aia tare prosteste frumos. Toata stima, dragi utilizatori de iDevice-uri inapoiate si calcate in picioare de pasul batut pe loc al Apple.

  16. Asa este. Apple este cea mai mare si mai frumoasa companie din lume. Toti trebuie sa fie sclavi pe plantatiile Apple. Toti cei care critica Apple ar trebui redusi la tacere. Sau trimisi in inchisori ca sa fie reeducati. Traiasca Apple si domnul Tim!

  17. Ce am spus eu si ce s-a inteles…Critica asta a Apple vis-a-vis de concurenta e ca si cum ti-ai luat Pepsi si te roade ca eticheta nu e rosie ca la Coca Cola si n-are acelasi gust. Cam asa sta treaba, daca intelegi. Eu nu vad de ce e criticata ca nu se aliniaza cu concurenta, atat. Mai putin si aud ca utilizatorii de iDevices vor Android ca OS ca sa “avanseze”. Dar n-ai cu cine discuta…

  18. Hahaha! Mi-ai dat ban pe IP ca i-am zis fraierici la Srb. Pot sa schimb IP-ul cand vreau, intelijentule! Dar am inteles mesajul. Nu mai calc prin cloaca asta de spalati pe creieri. Pa!

  19. Trebuiau “să aibe”? Atunci hai să blană și Ferrari că de mulți ani au rămas la viteza maximă de 330 km/h. Hai să blamăm Mercedes, BMW, Audi, etc că de zeci de ani au rămas la rezervoare de capacitate 50-60 litri.
    Sincer, nu știu cum gândești tu în viața de zi cu zi, dar aici…

  20. Asta inseamna sa ai 0 habar despre ce vorbesti.
    Apple colaboreaza cu Intel ca sa ce mai exact?

    Maximul pe care il face Intel este sa configureze diferit vitezele si voltajul procesoarelor, asta pot sa o fac si eu pe desktopul meu, nu este nimic deosebit.