Lansarea iPhone cu ecran OLED confirmata de un partener Apple

Lansarea unui iPhone cu ecran OLED este indirect confirmata de catre un partener al companiei Apple, astfel ca planurile celor din Cupertino pentru viitoarele modele ale iPhone devin din ce in ce mai clare in momentul de fata.

Japan Display este partenerul in cauza, el anuntand ca in 2018 va incepe sa produca ecrane OLED pentru smartphone-uri, acest an fiind zvonit pentru lansarea primului iPhone cu ecran OLED, asa ca perioada de timp este suspicios de bine gandita pentru a confirma planurile Apple.

Japan Display va incepe sa produca in masa ecrane OLED pentru smartphone-uri incepand din 2018, insa vorbim despre o companie care reprezinta investitii combinate ale Sony, Toshiba si Hitachi, deci fiecare va castiga cate ceva din aceasta noua initiativa.

Prea putina lume mai este surprinsa de faptul ca Apple doreste sa faca o schimbare radicala pentru tehnologia folosita in ecranele iPhone, asa ca trecerea la OLED este vazuta ca o evolutie pentru cei din Cupertino, lucru perfect adevarat avand in vedere ca iPhone-urile folosesc tehnologia IPS inca din 2007.

Japan Display este unul dintre principalii furnizori de ecrane petnru iPhone, iPad si iPod Touch-uri, deci anuntul privind aceasta schimbare a capacitatilor de productie are cu siguranta legatura si cu planurile Apple, altfel japonezii ar risca sa piarda comenzi importante ale americanilor.

Acestea fiind spuse, in 2018 vom avea primele iPhone cu ecrane OLED si pana atunci vom vedea cu siguranta dovezi ale schimbarii ce urmeaza sa fie oferita de catre Apple.