Prima Pagina Apple Proiectul pentru dezvoltarea masinii Apple nu evolueaza conform asteptarilor lui Jony Ive

Proiectul pentru dezvoltarea masinii Apple nu evolueaza conform asteptarilor lui Jony Ive

8

Proiectul privind dezvoltarea masinii Apple nu a evoluat asa cum sperau Jony Ive si echipa sa de manageri, iar plecarea sefului proiectului pare sa fi blocat angajarile in cadrul diviziei care creeaza masina pe care urmeaza sa o vanda cei din Cupertino.

Jony Ive este omul care a blocat angajarile in cadrul echipei care dezvolta masina Apple, el ordonand prezentarea unui raport privind evolutia Project Titan pana in prezent, iar rezultatele prezentate de catre cei care conduc proiectul nu par sa il fi impresionat in mod pozitiv.

Jony Ive si-a exprimat dezamagirea in legatura cu modul in care a evoluat proiectul masinii Apple in ultimele luni, asa ca acum probabil echipa de management analizeaza pasii care trebuie facuti pentru a readuce lucrurile pe fagasul lor normal pentru ca masina sa fie lansata in 2019.

Desi saptamana trecuta s-a spus ca Steven Zadesky, omul care a condus Project Titan in cadrul Apple, paraseste compania din motive personale, se pare ca in realitate problema ar fi una mult mai complexa, iar plecarea are legatura cu neindeplinirea obiectivelor impuse.

Angajatii care lucreaza pentru dezvoltarea masinii Apple sustin ca obiectivele impuse de catre conducere sunt nerealiste si cer stabilirea unora care pot fi atinse in limitele de timp impuse de catre conducerea companiei Apple, iar deocamdata a fost decisa doar suspendarea angajarilor.

Apple a angajat foarte multi ingineri specializati in dezvoltarea de automobile sau software dedicat masinilor electrice ori autonome, iar desi echipa numara peste 1600 de persoane, ea nu pare capabila sa produca exact ceea ce vrea Apple si in limitele impuse de catre cei din Cupertino.

Aceste informatii pun intr-o lumina foarte proasta Project Titan si ridica mari semne de intrebare in legatura cu capacitatea Apple de a dezvolta o masina autonoma, multi producatori de automobile fiind siguri ca Apple va da gres in aceasta aventura.