Apple este lider pe piata smartphone din China si SUA

In T4 2015 compania Apple a inregistrat un nou record pentru vanzarile de terminale iPhone, iar asta multumita unei cereri in continuare destul de mari, aceasta realizare propulsand-o pe prima pozitie in topul vanzarilor de smartphone-uri din China, aceeasi pozitie fiind detinuta in SUA.

Conform celor de la Kantar, compania Apple a reusit sa devanseze Samsung si Xiaomi in China pentru a deveni cel mai mare vanzator de smartphone-uri in tara, aceasta fiind o realizare demnda de toate laudele pentru ca vorbim despre tara celor mai multi producatori de smartphone-uri Android.

Partea interesanta este ca in China Huawei este principalul vanzator de smartphone-uri Android, el fiind urmat la foarte mare distanta de catre cei de la Xiaomi, compania Samsung ocupand cel mai probabil pozitia a treia, una deloc onoranta pentru coreenii dornici de succes.

China este o piata extrem de importanta pentru compania Apple, iar principalele trei smartphone-uri vandute in tara in T4 2015 au fost ale companiei Apple, deci vorbim despre incasari de 10 – 20 de miliarde de dolari inregistrate de catre Apple numai din aceasta tara.

In urban China, Apple regained its title of most-sold smartphone brand with a share of 27% and had the top three models in that market. Huawei remained the top seller within the Android ecosystem as it captured 34% of sales. Xiaomi is now a distant second in the ranking at 10 percentage points below Huawei.

In SUA lucrurile sunt similare, compania Apple devansand toti producatorii de terminale Android pentru a ocupa prima pozitie in topul vanzarilor de smartphone-uri, insa aici realizarea nu este chiar atat de uimitoare, Apple ocupand-o in multiple ocazii.