Prima Pagina Apple Apple este lider pe piata smartphone din China si SUA

Apple este lider pe piata smartphone din China si SUA

emag revolutia preturilor mobil

In T4 2015 compania Apple a inregistrat un nou record pentru vanzarile de terminale iPhone, iar asta multumita unei cereri in continuare destul de mari, aceasta realizare propulsand-o pe prima pozitie in topul vanzarilor de smartphone-uri din China, aceeasi pozitie fiind detinuta in SUA.

Conform celor de la Kantar, compania Apple a reusit sa devanseze Samsung si Xiaomi in China pentru a deveni cel mai mare vanzator de smartphone-uri in tara, aceasta fiind o realizare demnda de toate laudele pentru ca vorbim despre tara celor mai multi producatori de smartphone-uri Android.

Partea interesanta este ca in China Huawei este principalul vanzator de smartphone-uri Android, el fiind urmat la foarte mare distanta de catre cei de la Xiaomi, compania Samsung ocupand cel mai probabil pozitia a treia, una deloc onoranta pentru coreenii dornici de succes.

China este o piata extrem de importanta pentru compania Apple, iar principalele trei smartphone-uri vandute in tara in T4 2015 au fost ale companiei Apple, deci vorbim despre incasari de 10 – 20 de miliarde de dolari inregistrate de catre Apple numai din aceasta tara.

In urban China, Apple regained its title of most-sold smartphone brand with a share of 27% and had the top three models in that market. Huawei remained the top seller within the Android ecosystem as it captured 34% of sales. Xiaomi is now a distant second in the ranking at 10 percentage points below Huawei.

In SUA lucrurile sunt similare, compania Apple devansand toti producatorii de terminale Android pentru a ocupa prima pozitie in topul vanzarilor de smartphone-uri, insa aici realizarea nu este chiar atat de uimitoare, Apple ocupand-o in multiple ocazii.

emag revolutia preturilor articole