Prima Pagina Telekom Un roman a vorbit 25 de ore pe zi din Telekom, are...

Un roman a vorbit 25 de ore pe zi din Telekom, are serviciile nelimitate suspendate

Daca vorbesti 25 de ore intr-o zi la telefon, atunci Telekom iti poate suspenda un abonament sau o cartela cu beneficii nelimitate de telefonie mobila, sau cel putin aceasta este concluzia pe care oricine o poate trage ascultand conversatia din clipul video de mai jos.

Un roman caruia i-au fost suspendate serviciile nelimitate de telefonie mobila contractat de la Telekom a chestionat un operator al call center-ului companiei despre motivul suspendarii iar raspunsul este unul halucinant : a vorbit 25 de ore intr-o zi de 24 de ore.

Da, ati citit bine, omul a vorbit 25 de ore intr-o zi de 24 de ore, adica a facut apeluri din reteaua Telekom spre alta retea de telefonie mobila, cel mai probabil Vodafone si s-a trezit cu serviciile suspendate pentru trafic nefiresc de mare care a generat costuri de interconectare nefiresc de mari pentru Telekom.

Prin raspunsul de mai jos, cei de la Telekom au afirmat ca au implementat anumite masuri pentru a identifica persoanele care fac un trafic de voce mobila nefiresc de mare in ideea de a le suspenda cartelele preplatite si abonamentele, lucru care se face de fapt de luni de zile.

Practic Telekom cade victima propriilor oferte de telefonie mobila nelimitata in Romania si cred ca Orange ar putea avea de suferit daca vor exista curajosi care sa puna la indoiala actiunile lor si totul are la baza sistemul lacom despre care v-am vorbit acum o saptamana.

Si acum daca va intrebati de ce a reusit romanul sa vorbeasca 25 de ore intr-o zi, ei bine cu functii de conferinta sau apel in asteptare se poate realiza neobisnuitul, insa iti trebuie putina imaginatie pentru a face totul.

Mai jos aveti comunicatul celor de la Telekom.

“În urma înregistrării în ultima perioadă a unui trafic nefiresc de voce mobilă, Telekom Romania a implementat o serie de măsuri pentru a asigura accesul la servicii de telefonie mobilă pentru toți clienții săi, la parametri optimi. Printre măsurile implementate se numără identificarea și restricționarea unui număr de cartele preplătite si abonamente de pe care s-a efectuat zilnic un trafic de voce mobilă extrem de ridicat, în special prin folosirea funcțiilor de apel în așteptare și conferință, care a indicat o utilizare artificială a serviciilor de telefonie mobilă.

Prin trafic nefiresc ințelegem un trafic semnificativ mai mare, de până la 80 de ori mai ridicat în unele cazuri, decât traficul mediu efectuat de clienții care beneficiază de oferte similare. Astfel, în anumite situații, traficul a depășit 24 de ore de convobiri efectuate într-un interval de 24 de ore, acest lucru fiind posibil prin utilizarea unor servicii care permit realizarea de apeluri simultane, prin intermediul funcțiilor de apel în așteptare și conferință.”

 • valentin

  Ce bine !!! S-au mărit ziua si noaptea cu câte 30′. O sa trăim mai mult !!’

 • razvanrazy

  “…Da, ati citit bine, omul a vorbit 25 de ore intr-o zi de 24 de ore…”

  Nu numai apelul in asteptare. Trebuie sa inteleaga si romanul de rand faptul ca daca avem nelimitat si vorbim 5 secunde, e taxat ca 1 minut. Asta inseamna ca daca dai 10 apeluri de 2 secunde pe minut, ai vorbit 10 minute, intr-unul singur.

  Astfel ca poti depasi cele 24h in mult mai putin de jumatate de zi.

 • mihai_ngm

  Asa taranoi😂😂😂… Tipic Roman calic

 • mihai_ngm

  Acest taranoi a efectuat teleconferinta si e tarifat separat. Putea sa vb si mai mult de 48/24

 • mihai_ngm

  Un idiot care nu intelege termenul nelimitat

 • ali

  Cat de tare :))) cum a reușit ? Looooool

 • mihai_ngm

  Nu cred ca exista vre-o persoana normala sa vb 24 de ore consecutiv,doar niste taranoi care au prea mult timp liber sa stea sa sune

 • ali

  Credeam da doar chuck norris poate asta

 • valentin

  Cred ca a vorbit nevastă-sa. Numai ele pot atinge performanța asta

 • George.irimia

  Ideea principala nu e ca nu poate vorbi mai mult de 60 de min intr o ora. Se poate daca el a efectuat o conferinta pt ca numarul de minute vorbite pe minut ( sa zic asa) este egal cu numarul participantilor la conferinta. Ideea principala e ca el are minute nelimitate si asta anuleaza problema de mai sus. Eu cred ca este tratat f urat de companie. Este normal sa fie frustrat de situatie.

 • andrei

  Ce tupeu pe ala , da avea minute nelimitate , dar nesimtirea lui este infinita….

 • tartaros

  Ideea e băieți ca tipul respectiv încarca cu MB cartele Vodafone , am citit azi un articol. Cică e o practica de când au ăștia de la Vodafone o promoție care cu cât vorbești mai mult îți dau cadou net. Un idiot care se credea deștept si bine au făcut ca i au închis abonamentul .

 • NicKel

  cosmorom = rețea de cocalari care își merită soarta

 • fijneman

  dacă plătești un abonament cu minute nelimitat il faci pentru a te folosi de acele minute indiferent ca stai 24 din 24 de ore pentru ca plătește pentru el sau plătești un abonament cu minute nelimitate si Vb 50 min eu cred ca n-are nici o vina omu a beneficiat de ce i sa dat la acel abonament

 • E nelimitat atat timp cat suni in alte retele si esti sunat inapoi intr-un cuantum care sa echivaleze.
  Daca suni mai mult decat esti sunat, faci paguba la operator si trebuie sa zbori.

 • Edi Filip

  Iar eu nu credeam ca exista VREO persoana care sa scrie ‘vre-o’…………

 • amfetamin

  Nici in concediu când mergi la all inclusive nu mănânci 24 din 24 până leșini si mai si pui restul la pachet. Ca romanul asta înțelege din all inclusive,ca asa scria la agenția de turism,si el mânca pana il ia salvarea,ca deh,de aia si-a luat excursie cu all inclusive ca sa mănânce pana nu mai poate. Asa si cu nelimitat,de aia si-a luat ca sa vb si in somn.

 • Gabiz Ro

  Atunci si teparii astia de operatori sa scoata nelimitat din oferta.
  Nelimitat in orice situatie trebuie sa fie nelimitat.
  Sa puna clar,maxim 1000 minute/zi
  Sau cat vor ei.

 • cosminC

  Satu si citesc prin comenturi… Si realizez motivul pt care noi ca tara suntem unde suntem. Cum oameni deschisi la minte puteti sa spuneti ca ala e un hot, taran, nesimtit ca a facut asta!? Wtf? Chiar nu realizati ceva? Nelimitatul are limita? Impune ceva? Am citit contractul pt ca m a interesat! Si scrie clar ca include si conferintele si multe alte minuni!! Dupa ceea ce scrie acolo totul e Nelimitat! Voi intelegeti ceea ce inseamna nelimitat? Cum sa spui ca ala e un nesimtit /hot/ si tot asa ca abuzeaza de nelimitat! Aveti putina materie cenuisie in cap!? Crede ti ca cei de la telefonia mobila cand au lansat oferta nu s au gandit ca vor fi oameni ca el!? Care fac o teleconferinta cu trei telefoane care se incarca cu MB internet si vb 8 ore reprezentant 24h !? Si exemplele pot continua.. Sa ziciem ca eu chiar am un job si lucrez la o chestie electronica si am o teleconferinta cu ink 3 si e necesar sa preda asta prin telefon
  Ce fac dupa 8 ore? Imi inchid abonamentul!? Telefonia mobila s a gandit la asta dar acum vin si va spun.. Daca scriau ca abonamentul aata nu e nelimitat si ca ai voie 15.000 minute intr o luna… Pai sa vedem.. Mai era lumea la coada la abonament!? Nelimitat reprezinta Marketing mincinos care se pedpseste confirm legii. Omul putea face ce vrea cu telefon atat timp cat imi spui ca e nelimitat! Daca spui ca e nelimitat in limita a…. Minute deja nu se poate numi nelimitat! Daca si acum puteti sa spuneti ca ala e un prost nesimitit ca isi incarca telefoanele cu MB va meritati soarta! Numai la noi telefoniile fac Marketing mincinos ot ca isi permit!

 • Viorel Predatorul

  Pe de alta parte este si vina companiei ca nu a prevazut asemenea situatii, si sa dezvolte produsul de “convorbiri nelimitate” in asa fel incat sa evite asemenea abuzuri.

 • cosminC

  Scuzati greselile din text dar sincer ajung la nervi cu asa mentalitate! Si ma gandesc ca vreti sa avansam ca tara.. Si voi il faceti pe unu nesimtit hot si taran pt faptul ca abuzeaza de nelimitat..:))) dar nu spuneti ca operatorul e un mincinos!:))) ca si in cazul oprea tot Oprea a omorat politistul … Nu! Groapa din mijlocul Capitalei a omorat pe politist! Si Oprea raspunde pt fapta care il inculpa! A folosit coloana buziv! Scuzati comparatia dar asta e tara in care traim!

 • Dan

  treaba stă în felul următor: compania x are o ofertă în care dacă ești sunat din alte rețele obții niște puncte pe care le poți transforma în telefoane mobile. punctele erau greu de obținut în condiții normale. dar, nu și atunci când faci conferință cu cinci-șase telefoane cu cartele prepay spre nr pe care trebuie să aduni puncte, fără să scoți o vorbă în acele conferințe! cazul nu este izolat. au fost o grămadă de români care au abuzat de acest truc, omis de compania x, pentru a-și lua telefon moca. asta cum se cheamă? inventivitate?

 • Nu, e chiar asa. Cand spui ca oferi all you can eat, atunci oferi exact ce promiti, altfel esti mincinos. Nu conteaza ca la magazinul tau vine un om care mananca puti sau care mananca mult, tu promiti ceva si trebuie sa iti respecti promisiunea, indiferent ca vreo persoana iti pune la incercare promisiunea.
  Ca omul a vorbit nelimitat e doar o consecinta a faptului ca operatorii promoveaza abonamentele si optiunile de cartele cu beneficii nelimitate.
  Mi se pare normal ca atunci cand spui ca pot vorbi nelimitat sa pot vorbi nelimitat fara restrictii.
  Poate ca eu cumpar abonamentul tau doar ca sa vorbesc in alte retele, fara sa fiu sunat sau fara sa sun in retea, poate ca am nevoie de el DOAR ca sa sun in afara retelei in care ma aflu.
  In situatia asta EU NU GRESESC cu nimic, chiar daca operatorul intra in paguba cu mine pentru ca nu incaseaza bani din interconectare, ci doar plateste.
  Cand promiti nelimitat, oferi nelimitat si ITI ASUMI oamenii care suna mai mult in afara retelei decat in retea pentru ca ASTA AI PROMIS cand ai vandut optiunea de 6 euro.
  Discutia cu apelurile in conferinta si in asteptare este alta, iar daca in contracte sau termenii de utilizare ai optiunilor nu este interzisa utilizarea in acest mod, atunci operatorul nu ar trebui sa comenteze, ci sa inghita.
  Daca un operator nu vrea ca oamenii sa sune doar in afara retelei lui, de ce-i mai vand un abonament sau o cartela cu apeluri telefonice nelimitate in alta retea? De ce nu limiteaza beneficiile ?

 • Se numeste punerea la incercare a operatorilor :)))
  De ce vand operatorii optiuni nelimitate stiind ca oamenii le vor folosi la potentialul lor maxim ?
  Toti au fost constienti de la bun inceput ca se va ajunge aici, dar din lacomie au preferat sa taca si sa mearga mai departe.
  Si chiar in exemplul tau, nelimitat inseamna nelimitat, altfel sa restrictioneze conferintele telefonice si cred ca era mult mai bine pentru ei daca faceau asta decat daca suspendau abonamente si cartele.

 • cosminC

  +++ zaone!!! As adauga ceva.. Daca ar pune restrictii in contract atunci nu are dreptul de a se numii Nelimitat. Asa are o acoperire pt ca ei stiu ca in Romania nu te da nimeni in judecata si sa mearga pana la capat! Si rezolva probleme de genul in liniste.. 😉
  Si asa apar abuzurile! Daca specifici multe limitari in cotract atunci pur si simplu poti sa l dai in judecata ca el te inseala in reclama!

 • amfetamin

  Oare câți vorbeau cu orele in alte rețele dacă nu scotea Vodafone chestia asta?
  Asa a fost si la Gigi Mobil,din nelimitat s-a făcut limitat la 3000 minute. Dar e bine si asa,nu știu cine poate vorbi atât la telefon prin voce,când sunt atâtea modalități de VoIP absolut gratuite,unde mai pui avantajul videotelefoniei,ca il si vezi pe interlocutor?

 • Bogdan

  Bai esti nebun… Tare.. o sa incerc si eu cu Movistar (Spania) sa las telefonu deschis 24/24 sa vad ce se intampla :))

 • mishu

  Omul a testat teoria in care cumperi ceva si primesti altceva ..Astea chiar mi-a dat o idee :))

 • George Sterian

  de

 • George Sterian

  deci daca

 • Valy B

  Poate depasi lejer 24 de ore de apeluri pe zi (24h) prin simpla apelare a unui numar cu durata mai mare de 1 secunda care se taxeaza cu 1 minut ! deci intr-un minut poti lejer utiliza 5 ! …..Sincer nu stiu ce parere sa am despre chestii de genul… pana acum mie nelimitatul chiar mi-a fost nelimitat ….in limita limitelor mele !

 • geo

  deci daca imi fac un abonament de vreo 60 de euro pe luna , cu iph6s , si vorbesc 24 ore pe zi , astia imi reziliaza abonamentul si raman cu telefonul????
  uaaaau……maine ma anonez la oamenii astia ca poate sunt seriosi!!!!

 • Attilar1

  Am pățit si eu așa ceva la Vodafone, abonament RED25 oferta primele 3 luni internet in roaming gratuit, după 3 saptamâni m-am trezit cu cost suplimentar 25€, cand am sunat la serviciul clienți mi s-a explicat “made in Romania” ca oferta de internet gratuit este pe 10 zile in fiecare luna de facturare. Culmea…..
  Am încheiat abonamentul sa o folosesc doar in strainatate cu opțiunea roaming pe zi, surpriza nu este compatibil opțiunea roaming pe zi cu acest abonament, dar pe contul online am serviciul roaming pe zi activ, iar in contract nu se spune nimic despre opțiuni incompatibile cu acest abonament. O sa merg la un avocat, pentru ca este o modificare a contractului unilateral.

 • ciuciu

  Pai si daca tipu’ baga sondaje de opinie si studii de piata … via call ? Care e prb daca asae structurut abonamentul , de ce sa nu il folosesti. Müiala e de la corporatisti nu de la bietul client.

 • ciuciu

  Cum se nimereste unul mai istet cum se taie macaroana. Cacanari … si marketing adresat idiotilor.

 • Vorbesti tu prin VoIP ca stii de el si ai cu cine. Majoritatea celor care au abonamente RDS au si telefoanele aferente care n-au ajuns inca la VoIP.

 • Erau unii care vorbeau si faceau paguba. Digi face paguba cu platitul in strainatate si cred ca o sa reduca si limita aia de 3000.
  Aia e oricum mai mult de fatada pentru ca daca vorbesti cateva sute de minute pe luna, iti baga pumnul in gat si te trimit la alti operatori.

 • amfetamin

  Asta nu știam! Ai zis ca scri odată un articol despre ce si cum la Gigi Mobil,pe când,ca de abia aștept?

 • amfetamin

  Dar reclama cu utilizarea VoIP au,când suna Desdemona pe iubitul ei(Bogatinovici cred)din pușcărie si “kaput kartela” la ea si unu ii recomanda cartela lui Gigi.
  http://youtu.be/eIDGsy2QBFA

 • Intr-o zi cand imi fac chef sa ma lupt cu trollii trimisi de Digi Mobil :)))

 • De prostit e usor. Crezi ca majoritatea celor care cauta abonamente de 5 euro stiu ce-i ala VoIP ?

 • amfetamin

  Corect,plus ca Desdemona din cealaltă rețea are iPhone,spre deosebire de Dinerovich care are un Samsung din oferta lor. :-))

 • Dumitru Pilug

  Când spui “idiot” te referi la Telecom?

 • Fane

  Cine susține treaba cu “conferința” ori lucrează la Telekom ori își merita soarta de prost.

 • Daniel

  Oricum mai mult de 10 Giga intr-o luna nu poți înregistra, deci nici minute credit din acelea sa faci. De aia mulți nu au creier ca sa il folosească

 • Chico

  Mai baieti dar de flood a-ti auzit?? Sau de folosase necuvenite in urma unor abuzuri??
  La fel toti avem conexiune de net fixa unde putem face trafic nelimitat, corect?? Dar daca tu incepit sa faci trafic cat pentru 10-20 de utilizatori se numeste flood, daa?? Ehh asa este si la telefonie… In momentul in care tu faci 5 conferinte cu 5 persoane nonstop doar ca sa faca aia minute si puncte pentru a isi lua telefoane gratis sau mai stiu eu ce, este cam ilegal, nu crezi?
  Iar faza cu mancatul all inclisive la nu stiu ce hotel, este pe langa ca mananci nonstop, sa mai iei acasa si pentru familie. Ca tu asa intelegi, ma daca pot sa iau cat vreau, de ce sa nu iau un camion de mancare pentru acasa…
  Sa nu ne rastalmacim cuvintele. Sunteti constienti ca nimeni nu poate vorbi 24 de ore pe zi la telefon da?? Oricat de mult ai vorbi, tot mai trebuie sa dormi, mananci sau mai stiu e ce naiba. In momentul in care abuzezi doar pentru niste foloase necuvenite, oare mai ti se pare imoral ce au facut aia de la TELEKOM??? Intelegem ca sunt multe iubiri pe aici platite, fiecare companie isi alege taberele, pompeaza colo colo, dar omenia speram sa nu dispara…

 • NonGMO

  A vorbit mult in somn 🙂

 • daniTM

  Sa ai abonament la Tembelikom inseamna sa fi …nu mafiot, ci victima a ofertelor si a reclamelor foarte bine facute. Mie mi-au suspendat traficul de roaming, iar eu am lunar 500 mb alocati, dupa vreo 300-400 mb consumati. O teapa cat casa. Am facut reclamatie scrisa in septembrie, dupa prima patzanie si m-a sunat un sarman de la un call center sa-si ceara scuze. Au fost cele mai inutile 5 minute din viata mea. In decembrie mi-i s-a intamplat la fel, am dovezile, am si alta reclamatie pe rol la care astept raspuns (in scris de data asta). O sa ajung la OPC si oriunde voi putea sa le fac reclama serviciilor de 2 lei, sau marci, nu stiu ce au acolo de unde vin…. Sau daca or fi cazut din soare cu ultima furtuna magnetica…sa mearga in p….pace

 • Pingback: Limite de blocare pentru cartele si abonamente nelimitate | iDevice.ro()

 • vali

  ha