3D Touch ajunge in masini

3D Touch a fost lansat de catre compania Apple impreuna cu iPhone 6S, un sistem similar bazat pe o tehnologie cunoscuta public drept Force Touch fiind initial prezentat de catre Huawei in smartphone-uri care au fost lansate dupa cele ale celor din din Cupertino.

3D Touch este un prim pas spre eliminarea butoanelor fizice din smartphone-uri sau tablete si 2016 va fi anul in care el va fi implementat la scara larga in terminale mobile, insa nici masinile nu vor fi uitate de implementare a Force Touch pentru touchscreen-uri.

Mai exact, companiile Valeo si Synaptics au reat un parteneriat care are menirea de a produce ecrane tactile cu Force Touch integrat pentru sistemele de infotainment ale masinilor, soferii putand aplica diverse niveluri de presiune pentru a controla unele functii ale masinilor.

ClearForce va fi tehnologia pe care o vor avea implementata ecranele care vor fi rezultatul colaborarii dintre companiile Valeo si Synaptics, ele fiind de parere ca asemenea sisteme de infotainment ar fi mult mai sigure pentru utilizare in timpul condusului.

Ideea in sine pare interesanta, insa este destul de complicat sa oferi sisteme de acest gen pentru soferi si utilizarea lor in timpul condusului este mai complicata, insa va fi interesant de vazut ce fel de solutie ar putea oferi cei de la Valeo si Synaptics.

3 COMENTARII