iPad Pro a depasit Microsoft Surface in vanzari

iPad Pro a fost lansata de catre compania Apple in cursul lunii noiembrie si a fost primita foarte bine de catre utilizatorii din lumea intreaga, vanzarile sale fiind mai mari decat cele ale tabletelor Microsoft Surface, asta desi preturile de vanzare sunt destul de apropiate.

Apple a anuntat ca a vandut 16.1 milioane de tablete in T4 2015, cu 7.1 milioane de unitati mai mult decat compania Samsung, insa surpriza vine de la Microsoft care nici macar nu se afla in top 5 producatori desi Huawei ocupa ultimul loc cu 2.2 milioane de unitati vandute.

Avand in vedere vanzarile de tablete iPad care sunt cu mult mai mari decat cele ale oricarui alt producator, cei de la IDC sustin ca inclusiv iPad Pro ar fi intrecut in vanzari Microsoft Surface desi ambele tablete s-au aflat intr-un trimestru fiscal in care au si fost lansate.

Desi Microsoft sustine ca vinde tot mai multe tablete anual, in T4 2015, un trimestru fiscal foarte important, nu a reusit sa vanda mai mult decat Huawei, o companie cu un prestigiu mult mai mic si produse inferioare din punct de vedere calitativ, dar si al preturilor.

Despite lukewarm reviews, the iPad Pro was the clear winner this season as it was the top selling detachable, surpassing notable entries from Microsoft and other PC vendors. It’s also important to note that the transition towards detachable tablets has presented positive opportunities for both Apple and Microsoft. However, Google’s recent foray into this space has been rather lackluster as the Android platform will require a lot more refinement to achieve any measurable success.

vanzari tablete t4 2015La nivel global, compania Apple a insumat 24.5% din totalul vanzarilor de tablete din lumea intreaga, realizarea fiind surprinzatoare in ciuda faptului ca vanzarile de iPad-uri au scazut simtitor fata de anul trecut si nu dau semne de crestere in viitorul apropiat.

Pe de alta parte nici Samsung nu o duce mai bine, insa Huawei si-a dublat vanzarile fata de T4 2014, Amazon fiind aproape de a isi tripla vanzarile fata de T4 2015.

17 COMENTARII

 1. Foarte aiurea. iPad Pro e total inutila pe langa Surface. Comparam un ‘iPod urias’, cu o adevarata bestie ce e capabila de orice, de la gaming, si pana la banalele utilizari in multimedia..

 2. Ce spun cei de la IDC fara cifre nu inseamana nimic . Daca vanzarile erau importante la iPad Pro , Apple le facea sigur cunoscute . Altfel pare doar un cancan .
  Srb o sa inteleaga ca deja Apple a vandut mai multe iPad Pro decat Microsoft a vandut Surface decand exista si o sa inceapa trolling-ul la nesfarsit .
  Asa ca ar fi bine sa pui sursele sa intelegem si noi fondul articolului sau al analizei .

 3. Te rog sa pui maine doar stiri negative despre Apple, sa aiba si trollii o zi buna.
  Orice lucru negativ e crezut cu bucurie imediat, pe cand una din asta pozitiva e contestata la nesfarsit.

 4. tati , am zis clar ca ipad pro se va vinde mai bine ca surface pro 4, se pare ca m-am inselat si se vinde mai bine ca surface pro 4+surface 3

 5. am zis clar ca ipad pro se va vinde mai bine ca surface pro 4, se pare ca m-am inselat si se vinde mai bine ca surface pro 4+surface 3.

 6. Bun – si IDC pe ce se bazeaza cand arunca fumigene de astea ? Probabil pe o informatie “pe surse” , adica scursa de la Apple.
  Si stim ca Apple si-ar face reclama pe orice cale . Am mai si vazut cum au tras de cifre , ca sa le iasa un nou record pe ultimul trimestru , dar au pregatit lumea pt descrestere in trimestru asta .
  Apple sunt artisti ai manipularii(in conditiile in care vanzarile le-au scazut cu 25%) si IDC pune botul .

 7. Don’t feed the troll! Trolling-ul este nociv pentru atmosfera unui site unde oamenii discută. Cea mai bună metodă de a lupta cu trolii este să îi ignori.

  “In Internet slang, a troll (/ˈtroʊl/, /ˈtrɒl/) is a person who sows discord on the Internet by starting arguments or upsetting people, by posting inflammatory,[1] extraneous, or off-topic messages in an online community (such as a newsgroup, forum, chat room, or blog) with the deliberate intent of provoking readers into an emotional response[2] or of otherwise disrupting normal on-topic discussion,[3] often for their own amusement.”

  Revenind la subiect, pentru Apple este vital să arate mereu că sunt cei mai buni la vânzări. Dacă ar fi fost așa, ar fi publicat cifrele de vânzări defalcate pe modelele de ipad și iPhone.

 8. eu nu mor niciodata pt ca tot timpul am dreptate si sunt Dumnezeul vostru.
  Alt reply de la tine si Viorel total off-topic.

 9. Normal, pentru ca cei care vor o TABLETA si nu un 2 in 1 nu vor cumpara Surface, aia nu e tableta, modul tableta de la win10 este de-a dreptul execrabil! ca sa nu mai vorbim de baterie care nu tine nici jumate cat la un ipad, sau la cat de “misto” e sa dai tap prin tot felul de meniuri in Windows. Da, Surface ca si 2 in 1 este laudat de multi si le dau dreptate, dar ca si tableta nope.