Prima Pagina iPhone Cati posesori ai iPhone detin terminale cu ecrane de 4 inch ?

Cati posesori ai iPhone detin terminale cu ecrane de 4 inch ?

Lansarea iPhone 5se cu ecran de 4 inch in 2016 parea o miscare nebuna din partea companiei Apple, insa realitatea este ca in spatele unei decizii de a lansa un dispozitiv nou din acest segment sta o cercetare amanuntita a oportunitatii unei investitii intr-un segment pe care multi vor sa-l dea uitarii.

Conform unei companii care monitorizeaza activitatea iPhone, iPad si iPod Touch-urilor din lumea intreaga, aproape 33% dintre iPhone-urile active in acest moment au ecrane cu diagonala de 4 inch, procentul fiind suficient de mare pentru a sustine actualizarea unui terminal din acest segment.

Dintre toate aceste terminale, aproape 20% sunt iPhone 5S, 5.66% sunt iPhone 5C si 7.53% sunt iPhone 5, iar pe langa toate acestea adaugam si iPhone 4 + iPhone 4S care au ecrane de 3.5 inch si reprezinta 5.69% din totalul iPhone-urilor active in momentul de fata.

Practic, 37.91% dintre toate terminalele iPhone active in acest moment au ecrane mai mici de 4.7 inch si vorbim despre sute de milioane de dispozitive care inca au ramas in posesia utilizatorilor, desi majoritatea sunt depasite din punct de vedere moral si chiar hardware.

iPhone ecrane 4 inch

Luand in considerare numarul foarte mare de persoane care nu a parasit linia de terminale cu ecrane de 3.5 inch sau 4 inch, este usor de inteles de ce lansarea iPhone 5se nu trebuie privita cu atat de multa neincredere de catre vreo persoana, ea fiind foarte logica.

Desigur ca separat de numarul mare de persoane care fie nu poate, fie refuza sa treaca la ecranele mai mari, compania Apple are nevoie si de terminale noi mai ieftine, iar iPhone 5se va atrage noi utilizatori care nu au 700 de euro de cheltuit pentru un iPhone.

 • Fane

  Cred ca voi fi primul care o sa ma bag la noua varianta de 4″! Nu sunt convins deloc de ecranele mai mari…

 • m3

  Eu al 2lea;)

 • amfetamin

  Sunt foarte mulți care au rămas la 4″ din cauza finantelor,pt ca nu-si permit un 6/6S sau plus. Pe piața SH,un 5 e aprox 200€,un 5S 300€,un 6 cam 400€. Acum daca ei vin cu 450-500€ pt un 4″,doar hardware-ul(A9 si 2 gb ram) ar putea înclina balanța. Eu mi-as lua un 6 second decât un 5SE nou,si mai si ramân cu bani de un citro. Dar asta e doar opțiunea mea,fiecare știe ce vrea si cât e dispus sa ofere pt acel lucru.

 • alexandru20

  iPhone 5 the best!!! Încă duce mai mult secat trebuie!!

 • maricel

  iPhone 4 merge si acuma la mine
  Are 5 ani încă mai merge

 • t0x1k

  4” este dimensiunea perfecta pentru un smartphone!!!de obicei tableta o tin acasa :)…

 • Razer Andrei

  Corect! dar,tot mic mi se pare

 • Razer Andrei

  ar fi mers si mai bine daca optimizau cum trebuie ios-ul 😉