Cati posesori ai iPhone detin terminale cu ecrane de 4 inch ?

Lansarea iPhone 5se cu ecran de 4 inch in 2016 parea o miscare nebuna din partea companiei Apple, insa realitatea este ca in spatele unei decizii de a lansa un dispozitiv nou din acest segment sta o cercetare amanuntita a oportunitatii unei investitii intr-un segment pe care multi vor sa-l dea uitarii.

Conform unei companii care monitorizeaza activitatea iPhone, iPad si iPod Touch-urilor din lumea intreaga, aproape 33% dintre iPhone-urile active in acest moment au ecrane cu diagonala de 4 inch, procentul fiind suficient de mare pentru a sustine actualizarea unui terminal din acest segment.

Dintre toate aceste terminale, aproape 20% sunt iPhone 5S, 5.66% sunt iPhone 5C si 7.53% sunt iPhone 5, iar pe langa toate acestea adaugam si iPhone 4 + iPhone 4S care au ecrane de 3.5 inch si reprezinta 5.69% din totalul iPhone-urilor active in momentul de fata.

Practic, 37.91% dintre toate terminalele iPhone active in acest moment au ecrane mai mici de 4.7 inch si vorbim despre sute de milioane de dispozitive care inca au ramas in posesia utilizatorilor, desi majoritatea sunt depasite din punct de vedere moral si chiar hardware.

iPhone ecrane 4 inch

Luand in considerare numarul foarte mare de persoane care nu a parasit linia de terminale cu ecrane de 3.5 inch sau 4 inch, este usor de inteles de ce lansarea iPhone 5se nu trebuie privita cu atat de multa neincredere de catre vreo persoana, ea fiind foarte logica.

Desigur ca separat de numarul mare de persoane care fie nu poate, fie refuza sa treaca la ecranele mai mari, compania Apple are nevoie si de terminale noi mai ieftine, iar iPhone 5se va atrage noi utilizatori care nu au 700 de euro de cheltuit pentru un iPhone.