Unreal Engine 4 iti permite sa creezi o lume virtuala prin realitate virtuala

Realitatea virtuala este tehnologia care ne va consuma intregul timp in viitor, diverse companii incercand sa produca tehnologii cat mai interesante pentru a atrage utilizatorii spre acest trend, Epic Games lansand un software care isi indeplineste treaba foarte bine.

Cei de la Epic Games au lansat o actualizare pentru Unreal Engine 4 care le ofera dezvoltatorilor si utilizatorilor posibilitatea de a crea lumi virtuale din interiorul unui sistem de realitate virtuala, conceptul fiind unul extrem de interesant, dupa cum puteti vedea din clipul video de mai jos.

Practic utilizatorul nu mai este obligat sa foloseasca un mouse si un ecran pentru a amplasa diverse obiecte in lumea virtuala pe care o va vizita, ci va construi totul prin realitate virtuala si optiunile puse la dispozitie de catre Epic Games.

Un headset de realitate virtuala HTC Vive este folosit de catre cei de la Epic Games pentru a permite manipularea lumii virtuale de catre utilizator si de indata ce aceste sisteme vor fi disponibile publicului larg, interesul vis-a-vis de software-uri de acest gen va creste exponential.

Acestea fiind spuse, Epic Games demonstreaza din nou de ce are cel mai avansat motor grafic pentru jocuri, iar ideea sa de a permite crearea de medii virtuale din realitatea virtuala va fi cu siguranta preluata si de catre altii in viitor.