Prima Pagina Apple Dezvoltarea masinii Apple atrage furia vecinilor din Sunnyvale

Dezvoltarea masinii Apple atrage furia vecinilor din Sunnyvale

Compania Apple dezvolta o masina electrica si probabil autonoma, iar principala locatie in care s-ar desfasura toata munca ar fi un complex de birouri din Sunnyvale, acolo zvonindu-se ca ar lucra cei mai multi dintre inginerii implicati in Proiectul Titan pentru producerea masinii.

Diverse zvonuri sustin ca acolo se livreaza piese auto impreuna cu diverse echipamente pentru testarea sau asamblarea de automobile, inginerii celor din Cupertino facand unele modificari in locatie pentru a amenaja un garaj si un spatiu pentru asamblarea de masini.

Problema pentru cei de la Apple este ca pana acum un veci s-a plans public in fata autoritatilor din Sunnyvale in legatura cu nivelul de zgomot ridicat pe care il produc motoarele unor masini in miezul noptii, sunetele venind din cladirile inchiriate de o subsidiara a Apple.

Acest vecin sustine ca in aproape in fiecare noapte in jurul ore 11:00 incep sa se auda zgomote puternice produse de catre motoare de masini si este posibil ca inginerii celor din Cupertino sa se apuce abia atunci de testat aceasta componenta pentru a genera suspiciuni in timpul zilei.

(Do) there have to (be) motor noises at 11:00 p.m. at night like last night?. Even with the windows closed I could still hear it.

Respectiva persoana sustine ca zgomotele sunt atat de puternice incat le aude chiar si cu geamurile inchise, deci este destul de clar ca in acele cladiri se testeaza motoare care urmeaza sa fie cel mai probabil utilizate pentru viitoare automobile.

Cat va mai reusi Apple sa tina secrete detaliile importante despre masina sa ramane de vazut, insa iata ca incep sa apara din ce in ce mai multe confirmari ale existentei sale.

 • Iulius

  Interesante motoare dezvolta Apple.Alte companii se gindesc sa puna un difuzor special sa se auda “motorul”de catre pietoni si vecinul asta nu poate sa doarma!:)

 • marian_24

  De ce nu apar imaginile in articole? La unele apar, la unele nu. De ex la ultimele 2 nu apar. Nu publica, te-am atenționat sa știi.

 • Manto

  Exact asta ma gandeam si eu. Parca dezvoltau motoare electrice nu diesel. Si WTF? Un proiect din asta se ridica la miliarde de dolari si ei construiesc masina intr-un garaj intr-o zona rezidentiala?

 • Claudiu D

  A ti spus amandoi tot ce vroiam sa spun !!😄😄😄💨😂😂

 • qwerty99

  Băiețiilor… nu ca agitati, probabil ca va fi hybrida cu motor pe benzina+electric ca si bmw i8 si pot sa pun pariu ca o sa dezvolte in jur de 300cp daca nu mai mult!

 • Gabi

  Iphone-ul 7 îl dezvoltă în zona 51 intr-o clădire uriașă dar nu sunt în stare sa isi mute garajul sau măcar sa il izoleze mai bine :)))

 • bogdan

  Dacă ar testa un motor fi sigur ca o fac ziua ca sa nu se simtă zgomotul, poate noaptea intra schimbul 3 de ingineri și fiind adormit traficul și toate celelalte activitati oprite ar fi normal sa se audă ceva

 • V.P

  Cu o hybrida nu schimbi industria auto !! Tesla Model S P90D are aproape 700 CP si o autonomie de 450 kilometri .
  Pana in 2020 masinile americanilor din Silicon Vallery vor ajunge la 1000 kilometri autonomie .

 • Cand ajung la 1000 KM deja ii vor convinge pe mult mai multi sa renunte la diesel.

 • Orion4tech

  Ma indoiesc serios.
  Si autonomia aia de 450 km este mai mult pe hratie.
  Ceva gen “consum mediu mix de 5%” la Diesel.

 • Viorel Predatorul

  Nu chiar. Desigur ca depinde cat de tare apesi pedala de acceleratie. Depinde si cat de incarcata este masina, care este temperatura de afara, etc. Dar in general, masinile Tesla au o autonomie excelenta comparativ cu ceea ce exista pe piata.

 • Viorel Predatorul

  Si autonomia de 300 km este excelenta pentru utilizat in orase. Problema este pretul de achizitie, care este destul de mare, si infrastructura destul de slab dezvoltata (deocamdata).
  Cei care au case cu garaj isi pot incarca bateria pe timpul noptii, dupa care au autonomie vreo 300 km. Multi fac 300 km intr-o luna…

 • Claudiu D

  Orion nu te indoi ! Chiar tu te “demontezi ” .
  450km la o x h viteza !
  5%la 90km h !
  Deci ce sa ne mai explice 😂?! Eventual un desen !!😂💨
  Normal daca o calci la 150-160 km/h nu vei avea 5% consum !
  Cred ca e clar !

 • Si daca e sa pleci din oras ?

 • V.P

  Nu este adevarat !! Vezi ca sunt oameni care au reusit sa parcurga 700 kilometri , chiar au filmat aceasta performanta .

 • V.P

  Poti face linistit Bucuresti – Iasi , sunt in jur de 400 kilometri , nu poti face Timisoara fara incarcare pentru ca sunt peste 500 , practic tai romania in doua .
  Super tare sa faci Bucuresti -Iasi cu 30 lei “curent ”

 • Orion4tech

  Poate pe deal in jos.

 • Orion4tech

  Pai da, au dat o cifra ideala asa cum fac toti producatorii.

 • Viorel Predatorul

  Atunci folosești mașina 2, cu motor cu ardere internă 🙂
  Deocamdată, mașina electrică se pretează folosirii pe distanțe scurte, așa cum o faci în mediul urban. Sper ca pe viitor se va dezvolta o tehnologie care să permită o autonomie sporită, sau o încărcare ultrarapidă a acumulatorilor (ex: plăci de inducție sub șosea în dreptul cozilor la semafor)

  În USA și mai nou în Europa de vest există o rețea consistentă de stații de încărcare. Acolo îți încarci mașina gratuit, în vreo 35 minute. Nu e rău…

 • Pingback: Noi detalii despre laboratorul in care este dezvoltata masina Apple | iDevice.ro()