Prima Pagina realitate virtuala Google dezvolta o casca de realitate virtuala revolutionara

Google dezvolta o casca de realitate virtuala revolutionara

Google dezvolta o casca de realitate virtuala revolutionara si desi v-am vorbit saptamana trecuta in legatura cu planurile celor din Mountain View, astazi aflam informatii care pun putin in context eforturile sale de a aduce pe piata produse cu adevarat importante pentru utilizatori.

Casca pentru realitate virtuala a celor de la Google nu va fi precum cele care urmeaza sa fie lansate pe piata in urmatoarele luni, ci va fi complet autonoma, adica va functiona fara a avea nevoie de un calculator sau smartphone care sa ii furnizeze informatii si putere de procesare.

Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, casca pentru realitate virtuala a celor de la Google are integrate procesoare performante, un ecran de inalta rezolutie si doua camere ce preiau imagini din fata utilizatorilor, un chip Modvidius fiind deasemenea implementat.

Practic noua casca pentru realitate virtuala a celor de la Google seamana cu un concept de casca virtuala Apple pe care vi l-am prezentat ieri, diferenta fiind data de chip-urile Modvidius care urmaresc miscarile capului si ale corpului folosind camerele frontale ale castii.

The Alphabet Inc. unit is developing an all-in-one virtual-reality headset that doesn’t rely on a smartphone, computer or game console, according to people familiar with the matter. That would be a first in the rapidly evolving field.

Separat de casca pentru realitate virtuala care este cu adevarat revolutionara, cei de la Google vor lansa si o versiune imbunatatita a Cardboard, aceasta urmand a fi fabricata din plastic, chip-uri pentru procesare si o varietate de senzori urmand a fi deasemenea inclusi.

Noua versiune a Cardboard ar putea fi lansata in luna mai de catre compania Google, insa deocamdata nimeni nu stie cat ar putea dura pana cand adevarata casca pentru realitate virtuala va fi oferita de catre compania Google, aparitia sa urmand a schimba complet modul in care privim acest tip de produse.

 • Manto

  din pacate inca nu exista ecrane cu suficienti ppi pentru asa ceva. Pana si la S6 se vad rau de tot pixelii, cu toti aia 577 ppi pe care ii are. Oricum merita banii o jucarie din asta

 • Viorel Predatorul

  Sper ca oamenii se vor convinge de ce este util sa existe avans tehnologic. Marota cu “ce-ti terbuie sute de mii de ppi” trebuie sa inceteze 🙂

 • Manto

  Nu o sa inceteze pana nu o sa scoata si apple un ecran mai bun. Care va fi ala perfect. Pana atunci va fi gen: la ce iti trebuie o masina care ajunge la 320 km/h ca oricum nu ai unde sa mergi cu ea, dar daca le bagi una in garaj sunt cei mai fericiti oameni
  Chiar sunt curios daca iphone va ramane forever la cei doi ppi perfecti pe care ii are si pe care ii distinge ochiul. Logic asa ar trebui. Sa nu uitam de dimensiunea perfecta de 3.5″. Dupa care perfectiunea s-a transformat in 4″ si apoi in 4.7″.

 • Viorel Predatorul

  Corect!