7.2 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Acasă Google Google va lansa o casca de realitate virtuala in 2016

Google va lansa o casca de realitate virtuala in 2016

Google se pregateste sa lanseze o casca pentru realitate virtuala in cursul anului 2016, compania americana urmand a isi extinde oferta fata de Google Cardboard pe care l-a oferit timp de cativa ani pentru utilizatorii globali, acest produs fiind gratuit deocamdata.

Desi nu vorbim despre Google Cardboard, vorbim totusi despre un sistem similar deoarece utilizatorii vor trebui sa introduca un smartphone intr-o bucata de plastic cu lentile prin care vor putea vedea continut special creat pentru acest tip de sisteme de realitate virtuala.

Nimeni nu stie deocamdata exact ce intentioneaza sa ofere compania Google, insa produsul ar trebui sa fie mai bun decat Samsung Gear VR si inferior sistemelor similare HTC Vive, deci nu vorbim despre ceva care va revolutina lumea, ci despre ceva care va imbunatati experienta actuala.

Impreuna cu acest produs, noua casca de realitate virtuala a celor de la Google ar urma sa aiba suport nativ in Android incepand de anul acesta, integrarea completa dintre software si hardware urmand a oferi o experienta mult mai buna pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Desigur ca deocamdata Google nu a confirmat zvonurile privind intentiile sale de a dezvolta o casca de realitate virtuala, insa atat timp cat nu vorbim despre ceva complex, ci despre o noua bucata de plastic legata de un iPhone, atunci mai avem multe de asteptat pana cand realitatea virtuala va deveni cu adevarat utila.