iOS 9.3 si o functie despre care nu stiai nimic

In iOS 9.3 compania Apple a implementat o noua functie despre care putina lume stie in momentul de fata, ea fiind creata special pentru a le permite utilizatorilor sa adauge in biblioteca muzicala melodii disponibile in aplicatiile terte ale sistemului de operare si nu in aplicatia Muzica, Music.

Mai exact, in momentul de fata doar aplicatia Music, Muzica, poate atasa melodii in biblioteca muzicala iCloud, insa incepand cu iOS 9.3 si aplicatiile terte vor avea posibilitatea de a facea cest lucru, compania Apple permitandu-le dezvoltatorilor sa exporte melodii in iCloud.

Noua functie este posibila multumita unui nou API oferit special de catre compania Apple impreuna cu iOS 9.3, el nefiind deocamdata implementat in vreo aplicatie existenta in App Store deoarece Apple nu a permis vreunui partener sa se foloseasca inca de el.

In sectiunea intimitate, Privacy, a aplicatiei Settings, Configurari, compania Apple a implementat o noua sectiune care in loc sa restrictioneze accesul la biblioteca muzicala iCloud pentru aplicatii terte, ne permite in schimb sa alegem care dintre ele au acces la acest sistem.

Compania Apple nu a detaliat noul API pentru dezvoltatorii de aplicatii, insa teoretic aplicatiile terte din App Store vor putea exporta orice fel de melodii .mp3 in biblioteca muzicala iCloud, ele putand fi mai apoi accesate de catre utilizatori din alte iDevice/Mac-uri la discretie.

Avand in vedere ca iOS 9.3 va fi lansat in martie, va fi nevoie de cateva saptamani pana cand aplicatiile vor fi actualizate pentru a oferi noua functionalitate.

3 COMENTARII