Prima Pagina Apple Ministerul justitie din SUA: Refuzul Apple de a ajuta FBI este o...

Ministerul justitie din SUA: Refuzul Apple de a ajuta FBI este o strategie de marketing

In cursul noptii trecute Ministerul de Justitie din SUA a depus o cerere la o instanta americana intr-o incercare de a forta compania Apple sa ajute FBI sa decripteze datele salvate intr-un iPhone folosit de catre doi teroristi inaintea unui atac armat in SUA.

In cererea depusa la instanta, cei de la Ministerul de Justitie din SUA sustin ca atitudinea pe care o are Apple in fata FBI are la baza o strategie de marketing pe care cei din Cupertino au adoptat-o doar pentru a arata lumii intregi ca sustin securizarea datelor utilizatorilor.

In aceasta idee, Apple este acuzata ca ii pasa mai mult de modul in care o vad anumiti clienti decat de securitatea americanilor, reprezentantii Ministerului de Justitie din SUA sustinand ca nu exista o logica legala pentru refuzul facut de catre compania Apple.

Atitudinea celor de la Ministerul de Justitie din SUA este normala pentru ca vorbim despre un caz foarte important pentru securitatea nationala a SUA, insa in ciuda tuturor cererilor depuse la instante, compania Apple nu pare dispusa sa renunte la pozitia actuala.

Rather than assist the effort to fully investigate a deadly terrorist attack by obeying this court’s, Apple has responded by publicly repudiating that order. appears to be based on its concern for its business model and public brand marketing strategy. he government does not seek to deny Apple its right to be heard, and expects these issues to be fully briefed before the Court; however, the urgency of this investigation requires this motion now that Apple has made its intention not to comply patently clear.

  • Pingback: Apple: FBI si-a compromis sansele de a decripta iPhone-ul teroristilor | iDevice.ro()

  • lucian84

    Poi da !!! Ce strategie mai buna poți sa ai ? Au blat cu guvernul sa tot apăra public si sa spună ca Apple ni vrea sa ii lase sa decripteze datele, pe cand pe la spade de adevăratelea ele sunt decriptate de mult !!! Nu poți sa te împotrivești unei legi sau unui guvern care iti poate bagă pe gât ceva de genul “siguranța naționala” asa ca sa ma lase Apple cu abureala lor !!!

  • Claudiu D

    Astta poate sa fie de fatada ! Dar daca legea e de partea lor nu au ce sa le faca , unde crezi ca se discuta problema in Romania?!!

  • Viorel Predatorul

    Același lucru l-am spus și eu, deși nu lucrez în Ministerul de Justiție SUA 🙂