Apple: FBI vrea sa creeze un stat politienesc

Razboiul declaratiilor dintre reprezentantii Apple si FBI a continuat in cursul noptii trecute, avocatul Apple, Ted Olson, a declarat ca pretentiile FBI privind compromiterea iOS-ului din iPhone-uri ar putea duce la crearea unui stat politienesc in SUA daca agentia federala castiga in instanta.

Olson sustine ca daca FBI va castiga in instanta dreptul de a forta Apple sa compromita iOS sau da cao legislatie va fi adotata in acest sens, atunci companiile IT ar putea fi obligate sa implementeze orice fel de software dorit de autoritati pentru ca ele sa poata controla orice.

Apple a comparat pretentiile FBI-ului cu crearea unui cancer pentru iOS sau cu un producator de produse farmaceutice care dezvolta medicamente letale, aceste comparatii dure avand menirea de a evidentia pericolul pe care il are o eventuala victorie a celor de la FBI.

Problema este extrem de complexa si cu ramificatii majore pentru toti utilizatorii de iDevice-uri de pe glob, iar Congresul SUA si instantele americane sunt cele care vor decide daca FBI sau Apple vor avea castig de cauza, insa indiferent de rezultat, am impresia ca tot consumatorii pierd intr-un mod sau altul.

You can imagine every different law enforcement official telling Apple we want a new product to get into something. Even a state judge could order Apple to build something. There’s no stopping point. That would lead to a police state. But just because you’re using the word ‘terrorism,’ you don’t want to violate the civil liberties that all of us cherish.

8 COMENTARII

  1. Nu uitati ca este vorba despre un criminal care are informatii foarte importante pentru judecatori, in telefonul iphone!!! Asa ca eu sunt de acord cu justitia!!

  2. Cu siguranță se decriptează ce telefon vrei in SUA, chiar de către Apple dar punctual. Ce vrea FBI este acces la liber, fără a mai întreba pe nimeni.

  3. Probabil orice om normal la cap ar trebui sa dea dreptate Apple.Probabil adevărul e undeva la mijloc dar,Cum a spus și CEO-ul Apple,dacă se mergea închis,datele de pe telefonul ăla erau decriptare și nu se mai crea atâta vâlvă. ..dar,cum nu exista publicitate negativa…