Numarul romanilor care se conecteaza la internet prin intermediul smartphone-ului a crescut semnificativ

 Sa poti avea oricand acces la retelele de socilizare sau la adresa de e-mail, a ajuns aproape o regula in viata fiecarui utilizator de smartphone.  Milioane de oameni poate dupa ei cel putin un telefon mobil, pe care il verifica frecvent, indiferent ca este vorba despre smartphone, tableta, smartwatch sau bratara fitness, dispozitivele mobile inteligente nu lipsesc nici romanilor si sunt cumparate mai ales de cei care au pana in 35 de ani.

Daca in anul 2014, telefonul mobil era folosit pentru internet doar de 59% dintre romani, in 2015 numarul lor a crescut cu 13%. Cred ca era o chestie de asteptat avand in vedere oferta de internet pe telefoanele mobile intalnite la companiile de telefonie mobila din Romania.

Viva Credit a facut un studiu in urma caruia s-a realizat faptul ca numarul celor care se conecteaza la internet prin intermediul smartphone-ului a crescut semnificativ si 85% dintre utilizatori isi citesc email-urile direct de pe smartphone, in acelasi procentaj fiind si cei care folosesc dispozitivele inteligente pentru a se loga la Facebook sau Instagram, Twitter etc. .

De cealalta parte, cei mai putini utilizatori folosesc internetul de pe smartphone pentru a cumpara produse sau servicii, ori pentru a face plați. Doar 30 dintre utilizatori prefera sa isi plateasca facturile sau sa faca diferite transferuri bancare de pe telefonul mobil. Romanii inca sunt sceptici si prefera sa mearga fizic la banci sau la posta pentru efectuarea anumitor plati.

Desi situatia arata in acest fel, rezultatul studiul evidentiaza avansul tehnologiei si preferintele romanilor pentru telefoanele inteligente.