Apple a inchiriat o fosta fabrica Pepsi pentru a dezvolta viitoarea sa masina

Compania Apple dezvolta de mai bine de un an o masina electrica si cel mai probabil autonoma, angajand peste 1000 de ingineri pentru intregul proiect, Tim Cook afirmand ca el este deocamdata in faza de explorare, compaina nefiind convinsa ca masina ar trebui dezvoltata.

In ciuda afirmatiilor lui Cook, compania Apple a inchiriat o fosta fabrica de imbuteliere a Pepsi pentru a-si dezvolta masina electrica, fabrica fiind localizata in Sunnyvale, California, acolo cei din Cupertino avnad inchiriate alte cateva cladiri pentru acelasi proiect.

Apple are la dispozitie peste 30.000 de metri patrati pentru a-si desfasura activitatea, insa cei de la Pepsi au parasit-o in cursul anului 2013, ea fiind gandita special pentru proiecte de acest gen, lucru de care cei din Cupertino aveau nevoie in momentul de fata.

Avand in vedere ca vecinii primei locatii in care Apple a initiat procesul de dezvoltare al masinii electrice au inceput sa se planga din cauza zgomotelor pe care angajatii celor din CUpertino le fac ziua si noaptea, inchirierea unui al doilea spatiu intr-o zona ceva mai izolata este logica.

Separat de aceasta locatie preluata in chirie, compania Apple are inchiriate si altele doua care au 25.000 de metri patrati si respectiv peste 45.000 de metri patrati, deci vorbim despre spatii extrem de mari in care este proiectul TItan este desfasurat de angajatii Apple.

Aceste dovezi ale implicarii Apple in proiectul Titan contrazic direct afirmatiile lui Tim Cook conform carora a sa companie doar exploreaza ideea dezvoltarii unei masini, cei din Cupertino investind sume serioase de bani pentru a produce o masina si ao lansa pe piata.