Facebook, Microsoft si multe alte mari companii IT sustin Apple in lupta cu FBI

Ieri v-am spus ca Apple a publicat o lista cu documentele de sustinere trimise de catre diverse persoane si entitati la instanta care judeca o cerere facuta de catre FBI pentru ca Apple sa deblocheze un iPhone folosit de un terorist inaintea unui atac din San Bernadino.

De ieri si pana astazi numarul companiilor care sustin Apple a crescut exponential, cei de la Apple publicand intr-o pagina dedicata faptul ca Amazon, Box, Cisco, Dropbox, Evernote, Facebook, Google, Microsoft, Mozilla, Nest, Pinterest, Slack, Snapchat, WhatsApp si Yahoo o sustin.

Separat de aceste companii extrem de importante exista o lista foarte lunga de alte companii care au depus documente de zeci de pagini in care isi arata sustinerea fata de Apple si critica ideea celor de la FBI de a cere compromiterea securitatii iOS-ului pentru a accesa date in ideea de a proteja siguranta nationala.

Practic in momentul de fata o coalitie a catorva zeci dintre cele mai mari companii IT din SUA s-a format in jurul celor de la Apple pentru a-i sustine disputa cu FBI, rezultatul sau avand un impact major nu doar asupra Apple, ci si asupra intregii industrii IT din SUA.

Today, Google joined a variety of technology companies to file an amicus brief in US federal court. Together, we are voicing concern about the use of a broad statute from the 18th century, the All Writs Act, to require companies to re-engineer important security features that protect people and their data.

In aceasta pagina gasiti toate documentele depuse deja la instanta care judeca acea cerere a FBI, lista putandu-se extinde in perioada urmatoare.