Prima Pagina Apple Jumatate din romani butoneaza smartphone-ul atunci cand sunt in compania altor persoane

Jumatate din romani butoneaza smartphone-ul atunci cand sunt in compania altor persoane

Smartphone-urile, dispozitivele inteligente in general, schimba complet modul in care comunica, ne distram si lucram. De cate ori ati observat cand ati iesit in oras, ca la masa voastra, sau vecina, oamenii nu discutau intre ei, fiind prea ocupati sa stea pe retetele de socializare?

Un studiu realizat de iVox arata ca unul din doi romani declara ca este este conectat la telefonul mobil, tableta sau laptop atunci cand se afla in compania altor persoane.

Acest studiu a fost efectuat pe un esantion de aproape 1700 respondenti, urmarind indeaproape impactul comunicarii online asupra conversatiilor offline. Pentru 40% dintre participantii la test, activitatile zilnice depind in mare masura de utilizarea dispozitivelor mobile. Studiul a scos in evidenta si faptul ca 9 din 10 romani cred ca in prezent oamenii poarta conversatii fata in fata mult mai putin decat cu 10 ani in urma.

In Romania sunt in jur de 7,5 milioane de smartphone-uri, asta inseamnand ca cel putin trei milioane de romani sunt conectati la tehnologie intre doua si sase ore pe zi!

  • amfetamin

    Si la nunți/botezuri toată lumea sta pe mobil,fac poze de la eveniment si le urca pe Facebook,ca uite ce distracție maxima avem noi aici,cand defapt ei uita scopul pt care se afla acolo,adica exact sa se distreze si sa converseze cu mesenii din jurul lor si mai mult cu nasul in telefon stau.

  • Claudiu D

    E pana la urma o lipsa de respect …