Iata cat plateste FBI pentru a debloca un iPhone fara ajutorul Apple

Zilele trecute v-am spus ca o companie israeliana numita Cellebrite ajuta FBI sa deblocheze un iPhone folosit de catre un terorist intr-un atac armat din SUA, iar asta pentru ca Apple refuza sa o ajute in vreun fel sustinand ca nu are tehnologia necesara pentru a o face.

Avand in vedere ca vorbim despre o agentie federala guvernamentala, unele contracte ale sale sunt dezvaluite publicului, iar cel cu Cellebrite face parte din aceasta categorie, informatii publicate de catre FBI confirmand colaborarea, dar si faptul ca pretul ei este de 15.300 de dolari.

Puteti vedea in imaginea de mai jos datele colaborarii dintre FBI si Cellebrite, suma de 15.300 de dolari garantandu-le agentilor federali ca vor primi acces la datele din terminalul iPhone al teroristului, plus posibil acces la conturile sale din retelele de socializare in care era activ.

Ieri v-am spus ca metoda de deblocare folosita de catre Cellebrite se numeste NAND mirroring, ea fiind folosita si in trecut pentru alte deblocari similare, iar asa cei de la FBI probabil vor renunta la a mai cere obligarea companiei Apple sa o ajute cu deblocari viitoare.

pret deblocare iPhone FBI