iOS 9.3 – probleme cu deschiderea link-urilor si lag-ul iPhone sau iPad

La problema activarii iPhone sau iPad dupa instalarea iOS 9.3 adaugam si probleme cu deschiderea link-urilor din aplicatii sau lag-ul existent in interfata iPhone sau iPad in incercarile utilizatorilor de a folosi terminalele, probleme nefiind nici pe departe noi.

Problemele cu accesarea link-urilor din aplicatii au aparut inca din perioada de testare beta a sistemului de operare iOS 9.3, compania Apple fiind notificata in legatura cu ele, insa din pacate se pare ca nu a reusit sa le rezolve pana in momentul de fata.

Foarte multi utilizatori raporteaza faptul ca nu pot accesa link-uri din aplicatii native precum Mail sau Safari, in cazul browserului pentru iOS problema fiind mai grava, el blocandu-se ocazional in timpul accesare link-urilor din alte aplicatii, redeschiderea sa rezolvand temporar problema.

Din pacate pentru aceasta problema nu exista rezolvari de durata, iar compania Apple nu a oferit pana acum solutii serioase pentru acest bug al sistemului sau de operare si singura metoda de a readuce lucrurile la normal pare a fi o lansare a unei noi actualizari pentru iOS 9.3.

Separat exista probleme si cu performantele iPhone, iPad si iPod Touch-urilor, unele avand lag in timpul utilizarii, acesta fiind atat de grav incat ecranul nu mai raspunde la comenzi si terminalul trebuie repornit pentru a functiona, dar totul doar temporar deoarece problema reapare.

Ambele probleme sunt raportate de catre un numar foarte mare de utilizatori fara ca Apple sa aiba vreo rezolvare in momentul de fata, as ca iOS 9.3.1 ar putea fi singura solutie pentru a reface iDevice-urile funcitonale in cazul utilizatorilor care au probleme in momentul de fata.

In cazul meu niciuna dintre aceste doua probleme nu s-a manifestat pana acum, iar din ceea ce am sesizat, numarul utilizatorilor afectati de ele este destulde mic, insa suficient de important pentru ca Apple sa ia masuri si sa-si rezolve problemele cat mai repede.

100 COMENTARII

  1. In cazul meu ( iPhone 6 cu iOS 9.3) nu pot accesa linkurile din aplicația nativa Mail si dupa ce încerc accesarea se blochează aplicația Mail. Zaone, exista vreo rezolvare pe alta cale decât un nou update?

  2. Eu am probleme si cu Siri suggestions … De multe ori nu imi apar decât știrile, trebuie sa încerc de mai multe ori pana cand apare….

  3. eu nu am avut problemele astea. si am avut ios 9.3 de la beta 1. Nici.lag nici faza cu linkuri. Bateria ma tine mai bine pe 9.3. Pe 9.2.1 e oribila.. dar raman la 9.2.1 ca vreau jailbreak..

  4. Confirm că pe iphone 6 am lag , scadări, afișează incorect procentajul bateriei, uneori îngheață telefonul și necesită restart … aștept cu nerăbdare 9.3.1 ..

  5. Eu nu mai am lag la deblocare cu amprenta. Pe 9.2.1 aveam acel lag enervant de o secunda; pe 9.3 nu il mai am. In rest merge aproximativ la fel – iphone 6s

  6. nu mai duceti oamenii in eroare si vb aiurea…lagul nu exista in ios 9.3..poate au ceva telefoanele voastre…ios nu se blocheaza…doar androidul.ios e cel mai tare sistem din lume

  7. Curios!!!!!. Aici va plangeti toti de multe probleme si la un articol mai incolo imi spuneti cat de rapid, stabil si minunat este iOS-ul!

  8. Ce mai radeam de cei care nu pot raspunde la apel “din prima glisare” ca sa zic asa. Eu nu aveam problema aceea. Acum o am!

  9. Stai liniștit , o să fie un update dar nu știu cât de curând .. forumurile afiliate apple sunt păline de probleme odată cu lansarea ios 9.3 .. cele mai afectat fiind iphone 6

  10. Mai in gluma mai in serios lucrurile nu stau prea bine pentru apple . . . . . paralel de edge+ mai folosesc iphone 6 si dupa update am avut senzatia ca am un 4s in mana. . .. evident downgrade. .. . pe ipad air 2 lucrurile nu s-au schimbat vad ca merge ok

  11. ceee?ios-ul are lag?????? nu cred asa ceva:)))e cel mai optimizat,nu ca androidul…si fraza lui zaone :”e un telefon bun pacat ca androidul il trage in jos” :))))))))))))))

  12. Aici,stai relax ca n-am plecat niciunde. Cam ce ai vrea sa fac sau sa zic daca la mine nu exista aceasta problema? Nici la 6-le soției,nici la 6S plus-ul meu. Ma crezi pe cuvânt sau vrei sa mai urc un clip pe YouTube? Zi-mi ce vrei sa fac si eu filmez ceea ce-mi ceri tu. De ex “deschide mail-ul si da click pe un link” sau “deschide nu știu câte aplicații sa vad ca n-ai lag”(unde nu știu câte poate fi orice cifra)orice,dar absolut orice probleme sunt cu iOS 9.3.
    Eu nu zic ca nu exista aceste probleme,ca prea multă lume se plânge,doar ca eu de-a lungul anilor nu am întâmpinat nici o problema de iOS semnalata aici de zaone in afara de lag-ul la răspunderea unui apel,care din varii motive mi-a dispărut si acela.

  13. Fratioare usor usor se duce pe copca ios. Daca se intampla asa ceva la un android cred ca il vindeai in secunda 2. Daca e iphone inghiteti. Inghiteti linistiti ca asa fac si bagaboantele

  14. Fan boy apple !! Și eu sunt fan de la primul iphone 3g care l-am avut până acum ..intâmin niște probleme de mă zgârii pe față și lag și sacadări .. ce ar trebui să fac .. uită-te pe forumurile ”externe ( nu vreau sa fac reclamă ) să vezi ce se plange lumea .. toți sunt troli ??? dacă am un device apple și merge execrabil sunt trol ?

  15. De unde stii tu ma cine are sau cine n.are? e un forum pt apple unde se plange lumea ca nu le merge produsul cumparat cum ar trebui. E anormal sa fiu nemultumit ca jegosii astia care au miliarde lanseaza softuri netestate si imi strica mie treaba sau tre sa imi fac altar in casa cu logo.ul apple?

  16. eu am mac de la apple disqus…ceea ce nu o sa ai vreodata tu…daca nu aveam produse apple..de unde sa aflu de existenta idevice?am apple tv am airport apple ..am avut si vreo 5 ani iphone…pana m-au deezamagit…daca o sa ma dezamageasca si celelalte o sa scap de ele asa cum o sa scap si de samsung s6 edge pe care il am de 11 luni si nu am avut vreo problema cu el…daca o sa am o sa il vand…asta inseamna ca-s troll daca nu ma multumeste un telefon limitat si plin de buguri care ma face sa ma simt ca doar am inchiriat telefonul nu l-am cumparat cu adevarat?

  17. Uite ca nu s-a blocat si merge ață la mine. Lumea mai si muncește,nu sta toată ziua pe idevice. Eu am doua joburi si copil mic de 3 ani si 3 luni,îmi cer scuze ca nu am intrat in secunda doi dupa ce ai postat tu aici.

  18. Ai primit si tu update la 6.0? Minune,ce sa zic. Bine ai venit in rândul celor 2% care au 6.0. Norocosule! 2% dintre toți androizii cu 6.0 nu au probleme(cel puțin unii dintre ei),asta da realizare! Mai vb cand ajunge si marshmallow la 80%…

  19. Nu pot sa cred ca ai spus una ca asta Aurelian…aloo…unde te crezi?
    In caz ca nu stiai, daca nu ai acasa un altar dedicat companiei Apple nu ai ce sa cauti aici.
    Si sa numai aduci vreodata vorba despre vreun produs al companiei care incepe cu “S” ( interzis pronuntarea oricarei alte companii care nu este Apple)

  20. srb tace….100% acum arata in zona gurii ca si cum ar fi consumat o caldare de calciu efervescent…i s-a blocat ifonul de nu zice nimic:))))

  21. Isi suna sluga acum sa vina si sa dea reply la toate comentariile negative legate de Apple.
    I-a promis 2 covrigi maine dimineata daca face o treaba buna in seara asta.

  22. Asta e singurul lucru pe care il mai puteti lauda la Apple :)) ca va da update-uri…nu conteaza ca sunt bune sau ca va blocheaza telefoanele… :)) Pentru iOS 9.3 s-a ajuns la beta 7 si tot degeaba :))

    In 2 luni apare iOS 10 Beta 1 si ei inca nu au rezolvat problemele din iOS 8 si 9 :))

    Intre a primii update-uri care imi strica telefonul si imi modifica in mod intentionat timpul de reactie la absolut orice si a nu primii deloc update-uri, prefer sa nu primesc sincer :))

    Pe Android nu ai nevoie de update la soft ca sa obtii functii noi :)) e indeajuns doar sa cauti in Google Play si gasesti o aplicatie care sa faca acel ceva.

    Iar daca esti cu adevarat insistent si iti doresti ultimul soft pt ca asa vrei tu.. sa fii mai cu mot…poti instala si pe S2 Android 6 Marsmallow…trebuie doar sa cauti pe net si iti arata baietii frumos pas cu pas cum se face :)) asa cum cautati voi cum sa instalati un ringtone pe Iphone :))

  23. pai aia de la android nu-s asa nebuni sa dea update-uri la telefoane de 6 ani cum va da voua update 9.3 la 4s …care din cate observ nu merge nici pe 6 s…pentru ce anume trebuie update daca telefonul merge…poti configura telefonul asa cum vrei daca are android..pui ce vrei..scoti ce vrei…iti faci update singur daca vrei…probabil nu ai auzit de root sau alte prostii android

  24. sigur ai spus ceva rau de apple …treaba ta…tre sa-i trimiti datele lui zaone si cainele lui devotat srb sa te dea in judecata

  25. Hai sa nu generalizam,toată lumea doar probleme si probleme cu acest 9.3? Oi fi eu vreun ciudat ca nu am de nici un fel? Oare eu sa fiu singurul din aceasta galaxie care nu are probleme? N-as crede,doar ca cei ce au,vociferează mai cu glas fata de cei ce nu au si prefera sa tacă si sa-si vadă de treaba.
    Si mai sunt si aceia care folosesc android si se dau mari experți in probleme ale lui 9.3 ca deh,doar “se stie” ca au probleme. Tu ce probleme ai întâmpinat la idevice-ul tău cu 9.3? Ascult.

  26. Asta din cauza pentru tine si srb a construit apple o linie speciala de asamblare si au o echipa de ingineri desemnata sa faca ios-urile special ptr tine si srb ca voi niciodata nu intampinati probleme…uita-te ce e pe forumurile de prin alte tari…dar probabil te-ai obisnuit cu felul asta de functionare in asa hal de ti se pare normal ce se intampla cu tel…nu mai sesizezi nici o neregula

  27. Un altar dedicat companiei Apple nu am, am mai ramas cu un iPhone 5s pe care l-am pus sa doarma in cutia lui si un iPad 4 care, dupa ultima actualizare, il tin mai mult de mobila, cand vine cineva la mine in casa sa vada ca am si eu iPad si sunt in rand cu lumea.?

  28. Nu trebuie sa te superi asa. Nu era o afirmatie, doar ma gandeam ca si tu ai probleme cu noua actualizare. Mai facem si noi haz de necaz, sa se mai amuze si prietenii nostri de pe acest forum, care detin idevice-uri si nu le mai merg bine dupa ultima actualizare, printre care ma numar si eu. Asteptam iOS 12, poate merge mai bine.

  29. Nu se deschid linkurile nici in safari, nici in chrome, nici in firefox, nici un link trimis pe mail nu il deschide, ba mai si blocheaza aplicatia mail. Deci e chiar o porcarie, e imposibil sa navighezi asa. Treaba frumoasa e ca am citit pe o multe forumuri ca problema exista de ceva vreme si o au foarte multi utilizatori. E cam jenant din partea Apple…

  30. Cel mai stabil (si avansat, bineinteles) sistem de operare din lume pe care nici nu poti pauza/resume in timpul unei inregistrari video. IN 2016.

  31. Inteleg ca folosesti S6 edge,si cunosti temeinic problemele ios-ului(in speta 9.3) din ceea ce citesti pe forumurile de prin alte tari. Aha,am inteles.
    Rata de adoptie a lui ios 9 e de 80%,asta inseamna cateva sute de milioane de iphone-uri 4S,5,5C,5S,6,6 plus,6S,6S plus,plus tablete. Ai citit tu sute de milioane de commenturi in legatura cu cat de problematic e 9.3? Cam cat la suta care au instalat 9.3 crezi ca nu au probleme? Sau sa intreb altfel,crezi ca e posibil sa fie si din astia care nu au probleme?

  32. “prietene” nu ai ce sa ne certi tu sau alti robotei de aici dece imi sau ne cumparam iPhone, e treaba mea pe ce dau bani. Sunt masini de 30-40.000€ care te lasa cu ochii in soare cand ti-e lumea mai draga, na si sa imi iau dacia ca ‘nea gigel de la etajul 2 nu a avut nici o data probleme cu loganul? Noi aici discutam probleme generale sau marginalizate insa vad ca voi, robotei verzi stati la pânda si tare va bucurati si pe deasupra mai va si bagati in seama fara sa aveti aceste probleme.

  33. Unul singur dintre cei care comentează aici nici nu este român. El este descendentul lui Attila hunul, dar crede că face parte din “comunitatea românilor pasionați de idevices”.
    Dacă îți verși oful, te porcăiește de nu te vezi. În trecut a comentat sub numele de “Apple forever”, “Peter Kovacs”, iar acum este “disqus-DPH…-nu-mai-știu-cum”
    Nu îl băga în seamă, e troll…

  34. Vezi să nu te citească prietenul tău SrbS că ai două joburi, că își schimbă părerea despre tine. Să nu audă că ai copil, că înseamnă că ești “straight”, şi iar îi displaci…

  35. Roboti nu sunt cei care “isi permit” sa comenteze negativ despre compania voastra de suflet, asta e doar in capu vostru. Roboti sunt cei ca tine, care, cumpara un produs pentru nume, indiferent daca acel produs satisface sau nu nevoile sale, daca ii place sau daca e bun.

  36. de unde sti tu cat de multumit sunt eu de iPhone??? de unde sti tu daca iOS sau Android e bun ptr mine, spune-mi de unde sti?? Frate ai Probleme cu al tau iPhone, scrie aici pe site dar nu iti da cu parerea despre Probleme noastre sau cat de nemultumiti suntem noi de iPhone dar tot il cumparam. daca am iPhone inseamna ca sunt manipulat de apple? asa ganditi voi in mintea voastra se batman.
    NU, am iPhone cu iOS ca imi satisface nevoile si e asa cum imi doresc eu chiar daca sunt Momente ca cele de acuma. capisi?

  37. Am in casa 2 telefoane 6s si un iPad Air. Merg toate 3 perfect perfect cu noul update. Vorba celui de mai sus..la atatea milioane de idevice-uri e cam imposibil sa nu apara vreo eroare. Important e ca nu e ceva general!

  38. Iphone 6 cu ios 9.2 nu merge safari numai cu bing. Incercat si cu chrome si cu mozilla dar fara rezultat. Mai are careva problema asta pe ios 9.2? Sau doar la 9.3

  39. si la mine pe 6S , 9.3 merge foarte bine … nu am găsit bug-uri in safari sau de genul exprimate mai sus … nu știu ce sa zic … dar țin sa Menționez ca este pur iOS ul … nu am instalat nimic din genul piratat sau certificare de pe alte situri sau cine știe ce … am tot din appstore … ma gândesc ca si asta poate fi una dintre cauze

  40. @Alin, aceeasi problema o am si eu la 9.2. Caut pe Google prin Safari sau Chrome, dar nu pot deschide niciun link din rezultate. Si nici din Whatsapp mai nou nu pot deschide linkuri….

  41. Salut ! Si eu am aceeasi problema ! Am instalat ios. 9.3 si dupa cateva zile au inceput problemele! Safari este complet blocat ! Am incercat chrome, firefox… Degeaba ! Acum folosesc BIng si e ok ! Sper sa se rezolve problema cat mai curand !!

  42. Bună

    Este cineva care se confruntă cu aceeași problemă? Când deschid Facebook pe iPhone 6 Plus, un ecran negru apare pentru câteva secunde și totul se întoarce la normal după aceea, chiar și după cele mai recente actualizari de Facebook și IOS. Există vreo soluție pentru asta?
    Mulțumiri
    iOS 9.3

  43. Pe iPad Air 2 nu are nici o problema Safari sau mail, merge ca uns insa pe 6S Plus la apasare lunga(open in new tab) se blocheaza in rest pot naviga web normal.