FBI le-a dezvlauit senatorilor SUA metoda noua de deblocare a iPhone

FBI a reusit acum cateva saptamani sa deblocheze un iPhone pe care-l avea in posesie, asta desi compania Apple a refuzat sa-i ofere vreun ajutor, agentia federala fiind nevoita sa plateasca o companie din Israel pentru a accesa datele existente in produsul celor din Cupertino.

Desi FBI refuza sa-i spuna companiei Apple ce metoda s-a folosit pentru deblocare, agentia federala le-a explicat senatorilor SUA metoda complexa folosita pentru a obtine acces la respectivele date, senatorii informati lucrand la o lege care ar obliga companiile IT sa creeze portite de acces in sistemele lor de operare.

Diversi senatori americani sustin aceasta lege care le-ar impune companiilor IT sa aiba o metoda de a accesa orice fel de date din servere sau produse in situatia in care agentiile federale americane ar avea nevoie de ele, Apple luptandu-se ca aceasta lege sa nu fie adoptata si mai apoi promulgata.

In baza acestei legi, orice companii care nu implementeaza portite de acces in software vor fi amendate cu diverse sume de bani pentru refuzul de a se supune legii, documentul putand fi prezentat oficial in urmatoarele saptamani, pasul urmator fiind ca el sa fie supus unui vot in Senat si mai apoi in Congresul SUA.

Autoritatile din SUA doresc sa aiba control total asupra cetatenilor si a produselor electronice pe care acestia le folosesc, iar legi de acest gen ii ajuta sa obtina ceea ce doresc, insa ramane de vazut cati bani vor investi Apple, Google, Microsoft si alte companii pentru a face lobby ca legea sa nu fie adoptata.