iOS 9.3.2 Beta 1 ar putea bloca exploit-urile iOS 9.3 jailbreak

20

iOS 9.3.2 Beta 1 a fost lansat aseara de catre compania Apple, noua versiune a sistemului de operare fiind deocamdata oferita numai pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS, insa versiunile publice ar trebui sa devina disponibile astazi sau poate chiar maine.

iOS 9.3.2 Beta 1 are un nou kernel, compania Apple facand cateva modificari in cel oferit impreuna cu iOS 9.3, iar acest lucru ar putea sugera faptul ca unele exploit-uri pregatite pentru iOS 9.3 jailbreak ar fi fost inchise de catre compania Apple in iOS 9.3.2.

Aceasta este doar o simpla presupunere deoarece prin actualizari ale kernel-ului iOS compania Apple blocheaza exploit-uri folosite si pentru solutii de jailbreak, insa deocamdata niciun hacker nu a confirmat ca acum ar fi fost blocat vreun exploit ce era pregatit pentru o solutie de jailbreak.

In aceeasi masura, acest nou kernel ar putea avea alte vulnerabilitati pe care hackerii le-ar putea exploata in viitoare solutii de jailbreak, sau chiar in cea pe care ar putea-o lansa pentru iOS 9.3, asa ca lucrurile pot merge in orice directie dupa o analizare amanuntita a acestui nou kernel.

In concluzie, iOS 9.3.2 Beta 1 ar putea bloca unele exploit-uri pentru jailbreak, dar ar putea contine altele noi, iar daca el va fi intr-un fel sau altul exploatabil vom afla in saptamanile urmatoare. Daca iOS 9.3.2 blocheaza vreun exploit existent in iOS 9.3 sau iOS 9.3.1, atunci solutia de jailbreak pentru ele va fi lansata foarte curand.