iPhone 7 – o schimbare majora confirmata de un partener important

10

iPhone 7 va avea modem-uri LTE produse de catre Intel, schimbarea majora fiind confirmata de catre partenerul Apple, Qualcomm, compania anuntand in cursul acestei zile ca urmeaza sa piarda o parte dintre comenzile pentru modem-uri facute de catre un client extrem de important.

Toata lumea se gandeste imediat la compania Apple, deoarece este principalul cumparator de modem-uri Qualcomm care ajung sa fie implementate in terminalele iPhone, astfel ca incepand cu iPhone 7 vom avea modem-uri Qualcomm si Intel in terminalele celor de la Apple.

Acum cateva luni ni s-a spus pentru prima oara ca iPhone 7 va avea modem Intel 7360 pe care compania americana il pregateste in momentul de fata, peste 1000 de angajati avand obiectivul de a finaliza aceasta componenta pentru ca ea sa faca parte din viitorul smartphone.

Modem-ul Intel 7360 ofera viteze de navigare pe internet de pana la 450 Mbps in retele LTE, vitezele de upload ajungand la maxim 100 Mbps, cei de la Qualcomm avand produse similare disponibile, insa Intel probabil ofera preturi mai mici pentru Apple.

Qualcomm Chief Executive Officer Steve Mollenkopf told analysts he is “assuming” that a major customer will give orders to a rival, indicating a potential loss of business for the company. […] Samsung already uses multiple suppliers, leaving only Apple to make this change.

S-a zvonit in trecut ca Intel ar putea produce 30% – 40% dintre modem-urile pentru iPhone 7, iar cei de la Qualcomm ar ramane cu diferenta pana la 100%, insa deocamdata aceste informatii nu au fost confirmate si de alte surse decat cele initiale.

Daca Apple va renunta la Qualcom pentru cei de la Intel, atunci marele producator de procesoare pentru PC-uri va convinge mai usor si alti producatori de terminale mobile sa ii foloseasca produsele, iar noi probabil vom beneficia de o experienta trunchiata de utilizare a iPhone 7.