Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 – o schimbare majora confirmata de un partener important

iPhone 7 – o schimbare majora confirmata de un partener important

iPhone 7 va avea modem-uri LTE produse de catre Intel, schimbarea majora fiind confirmata de catre partenerul Apple, Qualcomm, compania anuntand in cursul acestei zile ca urmeaza sa piarda o parte dintre comenzile pentru modem-uri facute de catre un client extrem de important.

Toata lumea se gandeste imediat la compania Apple, deoarece este principalul cumparator de modem-uri Qualcomm care ajung sa fie implementate in terminalele iPhone, astfel ca incepand cu iPhone 7 vom avea modem-uri Qualcomm si Intel in terminalele celor de la Apple.

Acum cateva luni ni s-a spus pentru prima oara ca iPhone 7 va avea modem Intel 7360 pe care compania americana il pregateste in momentul de fata, peste 1000 de angajati avand obiectivul de a finaliza aceasta componenta pentru ca ea sa faca parte din viitorul smartphone.

Modem-ul Intel 7360 ofera viteze de navigare pe internet de pana la 450 Mbps in retele LTE, vitezele de upload ajungand la maxim 100 Mbps, cei de la Qualcomm avand produse similare disponibile, insa Intel probabil ofera preturi mai mici pentru Apple.

Qualcomm Chief Executive Officer Steve Mollenkopf told analysts he is “assuming” that a major customer will give orders to a rival, indicating a potential loss of business for the company. […] Samsung already uses multiple suppliers, leaving only Apple to make this change.

S-a zvonit in trecut ca Intel ar putea produce 30% – 40% dintre modem-urile pentru iPhone 7, iar cei de la Qualcomm ar ramane cu diferenta pana la 100%, insa deocamdata aceste informatii nu au fost confirmate si de alte surse decat cele initiale.

Daca Apple va renunta la Qualcom pentru cei de la Intel, atunci marele producator de procesoare pentru PC-uri va convinge mai usor si alti producatori de terminale mobile sa ii foloseasca produsele, iar noi probabil vom beneficia de o experienta trunchiata de utilizare a iPhone 7.

 • amfetamin

  Așteptăm cu mare interes apariția “modemgate”! 😄😊😀

 • George 89

  Daca asta este o schimbare majoră ce sa mai spun de concurenta , lucrurile banale implementate de Apple sunt percepute ca majore ;))))

 • sorin

  Poate o sa aiba in sfarsit si iPhone-ul semnal , ca de lag la apel nu va scapa niciodata .

 • sorin

  E schimbare majora pt Apple si neimportanta pt restul lumii .

 • Carax

  Eu tot nu înțeleg despre ce lag vorbiți, eu tind să cred, că acel lag e dat de către operator și nu de telefon.

 • Ionut

  Nici nu a aparut I7 si se vorbeste, deja de I7s = MARKETING!!!

 • amfetamin

  Eu am si uitat de acel lag la apel,cred ca de la iOS 9 a dispărut sau de la 8 punct nu știu cât. Am sa urc un clip pe YouTube daca nu ma crezi. Pe ce model de iPhone si care iOS mai este lag la apel?

 • Porto91

  da, de la iOS 9 a disparut

 • sorin

  Ia da o geana la topicurile cu probleme ale iOS de anul asta – sa vezi ca exista inclusiv la unele versiuni de iOS 9 . Si a existat in toate versiunile . O rusine pt “cel mai avansat system de operare mobil ” .

 • amfetamin

  Eu vorbesc din experiența personală,nu din lecturarea topicurilor.