Cu iPhone 7 Apple risca sa repete greselile HTC

Lansand iPhone 7 fara design nou, compania Apple face o greseala marca HTC.

Compania Apple va lansa iPhone 7 in toamna acestui an si majoritatea zvonurilor aparute pana in momentul de fata indica faptul ca noul smartphone nu va veni cu o schimbare radicala a design-ului, ci doar cu unele componente noi si probabil functii oferite de iOS 10.

Informatiile vin de la parteneri ai Apple care au primit schite ale iPhone 7 si comenzi pentru componente care vor ajunge in dispozitiv, inclusiv carcasa terminalului, ea urmand a avea aproximativ acelasi design precum cel al iPhone 6S, diferenta fiind ca antenele nu vor mai imparti carcasa in 3 bucati.

Separat de aceasta schimbare, iPhone 7 va arata exact la fel ca iPhone 6S, iar o gandire similar a avut si HTC in trecut, lansand smartphone-uri fara schimbari radicale de design, ci doar cu componente noi, iar aceasta strategie s-a dovedit a fi falimentara in cazul lor.

Cand vorbim despre Apple lucrurile nu sunt chiar atat de radicale, insa vorbim despre scaderi ale vanzarilor de terminale iPhone, iar un iPhone 7 fara un design nou nu va convinge la fel de multa lume sa il cumpere, chiar daca va avea o camera mai buna, poate chiar dubla, si alte componente noi.

iPhone 7 fara design nou va fi un esec

design iPhone 7

Problema pentru Apple ar putea fi atat de mare incat chiar si cei mai optimisti analisti spun ca un iPhone 7 fara un design nou va avea drept efect o scadere substantiala a vanzarilor de terminale iPhone, iar mai sus aveti ceea ce ar putea fi imaginea esecului Apple.

Trebuie sa recunosc faptul ca iPhone 7 va arata mai bine decat iPhone 6S cu schimbare gandita de catre Apple, insa nu vorbim despre o schimbare suficient de mare de design pentru a-i motiva pe multi sa renunte la un iPhone vechi, design-ul contand foarte mult pentru un numar foarte mare de utilizatori.

Parerea mea este ca anul acesta ar putea fi definitoriu pentru Tim Cook deoarece vorbim despre o schimbare radicala a strategiei Apple privind lansarea de iPhone-uri, ultima avand loc sub conducerea lui Steve Jobs.

Voi ce parere aveti ? Poate avea iPhone 7 succes fara un design nou ?